Konut Haberleri
31 Tem 2014 12:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:36

Game of Thrones para basıyor!

HBO'nun sevilen dizisi Game of Thrones çekildiği yerlerde ekonomiye, turizme ve konıut sektörüne ilaç oluyor.

Game of Thrones para basıyor!
Tüm dünyada büyük bir hayran kitlesi toplayan ve büyük bir bölümü Kuzey İrlanda'da çekilen Game of Thrones Kuzey İrlanda turist sayısında büyük bir artış yaşanmasına neden oldu. Kuzey İrlanda Turizm ofisi ilginin farkına vararak, dizinin çekildiği mekanları gösteren bir rehber yayınladı.

Financial Times'da yayınlanan habere göre, Game of Thrones'un Kuzey irlanda ekonomisine 110 milyon sterlin, yani 189 milyon dolar katkısının bulunduğu söyleniyor. Ekonomistler ise Game of Thrones gibi yüksek bütçeli yapımların beraberinde Kuzey İrlanda’ya yüksek maaşlı ve ustalık gerektiren işgücününü getirebileceğini düşünüyor.

Gittiği ülkelerde bölgesel kalkınma sağlayan Game of Thrones'un yeni sezon bölümlerinin çekileceği İspanya'da turizm gelirlerini artırıp, ekonomik krize ilaç olması bekleniyor. Game of Thrones setinin kurulacağı, İspanya'nın güneybatısında bulunan, Sevil eyaletine bağlı 17.000 nüfuslu Osuna, yüzde 35 gibi bir oranla işsizliğin en yüksek olduğu İspanya kenti.

Ekonomik kriz nedeniyle işini kaybeden halkın ise şimdi en büyük umutlarından biri Game of Thrones seti. Dizinin bölgesel işsizliği düşüreceği bekleniyor.Vatandaşların bu durumu fırsat olarak değerlendirdiğini belirten Osuna Valisi Rosario Andujar, "Dizi seti sayesinde, konaklama tesisleri, kiralık evler ve ulaştırma sektörü büyük gelir elde edecek. Ayrıca istihdam da bölge için kritik öneme sahip" diye konuştu.