Konut Haberleri
24 Eki 2016 15:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:46

Galatasaray'a Riva ve Florya dopingi!

Cumartesi günü yapılan toplantı ertesi Galatasaray yönetimi Riva ve Folarya arazilerini satmak için tam yetki aldı ve takımın hissleri borsada uçtu...

Galatasaray'a Riva ve Florya dopingi!
Galatasaray'da, gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurul sonrası yönetime Riva ve Florya projeleri için yetki verildi.

Galatasaray'da gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurul sonrası sarı-kırmızılı yönetime Riva ve Florya projeleri için yetki verilmesinin ardından Galatasaray'ın hisseleri açılışta yüzde 12'ye varan yükseliş kaydetti.

BusinessHT'de yer alan habere göre proje için genel kuruldan onay alan yönetim, Emlak Konut’la nihai sözleşmeyi hemen imzalayacak. Projeden gelecek pay ile bankalarla yapılan anlaşma sonucunda, mali anlamda kısa vadede önemli bir rahatlama yaşanacak. Gelen parayla 230 milyon dolarlık banka borçlarını kapatacak olan yönetim, her yıl 40 milyon dolarlık faiz yükünden de kurtulacak.

Sarı-kırmızılılar bu dev projeden orta vadede 500 milyon dolar gelir elde ederek, 1.5 milyar TL’yi bulan borçları kapatmak ve bunların yıllık 40 milyon euro tutan faizinden kurtulmak istiyordu.

Galatasaray'da Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, UNIQ İstanbul Gösteri Merkezi'nde gerçekleşti. Son olarak tarihi oylama öncesi açıklamalarda bulunan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "Çok güzel bir toplantı oldu. Tüm konuşmaların açıklamalarını not aldım. Burada söylenen fikirlerin hepsi bizim için son derece önemli. Burada sadece söylemle kalmasın. Benle beraber buluşmanıza ve beraber işbirliği yapmaya varım. Sadece Galatasaray'ı düşünerek oy verin. Kimsenin etkisinde kalmadan, Galatasaray'ın geleceği için oy verin. En iyisini seçeceğinizden eminim. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Özbek'in açıklamasının ardından saat 10.00'da başlayan Genel Kurul Toplantısı'nda, Riva ve Florya'daki araziler için hazırlanan ve Emlak Konut ile ön protokolü yapılan projelerin hayata geçirilmesi için sarı-kırmızılı takımın yönetim kuruluna yetki verilmesi için oylama geçildi.

Gerçekleşen oylama sonucu teklif, oy çokluğu ile kabul edildi. Oylama sonucu Başkan Özbek, yaptığı açıklamada, "Bu tarihi genel kurulda, şahsıma ve yönetim kuruluna göstermiş olduğunuz teveccüh için teşekkürlerimi sunuyorum. Emanetiniz başımızın üstündedir. Kendi malımızdan daha kıymetlidir, bunu bilin" diye konuştu.