Sektörel
26 Ağu 2015 12:19 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:13

G20 genç girişimciler zirvesi önemli bir fırsat!

G20 Genç Girişimciler İttifakının hayata geçirdiği G20 YEA Zirvesi, altıncı yılında TÜGİAD'ın ev sahipliğinde 7-9 Eylül’de Türkiye’de gerçekleştirilecek.

G20 genç girişimciler zirvesi önemli bir fırsat!
TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, dünya ekonomisinin önemli temsilcilerini Türkiye’nin genç girişimcileri ile buluşturacak Zirvenin, küresel bağlantılar ve ortaklıklar için önemli bir fırsat olduğunu bildirdi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, bu yıl Türkiye’de yapılacak ve genç girişimcileri dünya ekonomisine yön veren önemli isimlerle bir araya getirecek G20 Genç Girişimciler İttifakı (G20 GGİ) Zirvesinin, küresel bağlantılar ve ortaklıklar açısından önemli bir fırsat olduğunu bildirdi.

G20 Genç Girişimciler İttifakı’nın dünya çapında ortak bir girişimcilik ekosistemi oluşturulmasına destek amacıyla hayata geçirdiği G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi (Young Entrepreneurs Allience - YEA), TÜGİAD’ın ev sahipliğinde 7-9 Eylül’de İstanbul’da gerçekleşecek. Dünyada ve Türkiye'de girişimcilik ekosistemine yön veren isimleri bir araya getirecek zirvede genç girişimcilik olgusu; "Girişimcilik Kültürünün Globalleşmesi" başlığı altında yeni ekonomi stratejilerinden girişimcilik politikalarına, tecrübe paylaşımlarından girişimcilik kültürünü oluşturan unsurlara kadar birçok alt başlık halinde, çok yönlü olarak masaya yatırılacak.

Zirve kapsamında 20'nin üzerinde oturumda, 50'den fazla önemli konuşmacı yer alacak. Katılımcılar arasında Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, Philip Morris SA Genel Müdürü Enrique Jimenez, Scaale Capital Yönetim Kurulu Üyesi Kaushal Choksi, Mediasda Yayıncılık Kurucusu Demet Sabancı Çetindoğan, Markafoni Kurucusu Sina Afra, Avrupa'daki binlerce girişimciyi temsil eden JEUNE'un Başkanı Patrik Kovacs, Avrupa Komisyonu Girişimcilik Birimi Başkanı Michel Catinat ile JCI 2015 Dünya Başkanı İsmail Haznedar da bulunuyor.

-Naslı: “Genç girişimciler iyi değerlendirmeli”

Türker Naslı yaptığı açıklamada, TÜGİAD’ın Türkiye'de girişimcilik kültürünün geliştirilmesine öncülük ettiğini, bu kapsamda girişimcilerin bilgi ve deneyim paylaşımını sağlamayı ve dünya çapında ortak bir girişimcilik ağı oluşturulmasına katkıda bulunmayı hedeflediğini anlattı. Naslı, TÜGİAD'ın, 2008'de küresel krize çözüm amacıyla kurulmuş global bir genç girişimci ağı olan G20 YEA bünyesindeki faaliyeti ve bu kapsamda ev sahipliği yaptığı zirvenin de bu yönde atılmış önemli bir adım olduğunu vurguladı. Dünyanın her yanından girişimci, yatırımcı ve iş dünyası temsilcileri ve üst düzey konuşmacıları ağırlayacak bu zirvenin, genç girişimciler için son derece önemli olduğunu belirten Naslı, “Zirve, Türkiye’nin genç girişimcilerine, dünya ekonomisine kılavuzluk edip yön veren önemli isimlerle buluşma zemini sağlayacak. Bu imkân, küresel ortaklıklar ve iş bağlantıları kurma yönünde iyi değerlendirilmelidir” dedi.

Naslı, İstanbul’da yapılacak G20 YEA zirvesinin, genç girişimciliğin gelişimi ve küresel işbirlikleri yönünde sağlayacağı fırsatlar yanında, Türkiye'nin dış tanıtımı açısından da önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.

G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda (G20 YEA) Türkiye’yi temsil eden TÜGİAD, aynı zamanda, 84 ülkede 200 bin genç girişimciye ulaşmayı hedefleyen Akdeniz – Afrika ve Orta Doğu Genç Girişimciler İletişim Ağı MAME’nin de kurucu üyesi... TÜGİAD, 45 bin üyeli Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu (YES) ile Avrupa’da 11 ülkeden 300 binden fazla girişimciyi temsil eden JEUNE’de de Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdürüyor.