Ulaşım
19 Ara 2013 11:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:46

FSM'deki çalışmalar sürücüleri çıldırtıyor! Ne kadar sürecek?

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 4 şerit kapatıldı

FSM'deki çalışmalar sürücüleri çıldırtıyor! Ne kadar sürecek?
Köprü girişlerinde kullanılacak yeni sistemle ilgili ilk adım geçtiğimiz pazartesi günü atıldı. İlk olarak Fatih Sultan Mehmet köprüsünde hayata geçirilecek olan yeni sistem ile OGS ve HGS kullanan sürücüler şerit değiştirmeden aynı yolu kullanarak köprüden geçiş yapabilecek.

Çalışmalar öncelikle Avrupa Yakası'ndan, Anadolu Yakası'na geçişte en soldaki dört şeritteki gişelerde yapılacak. Çalışmalarda soldaki dört şerit bitirildikten sonra, sağ tarafta kalan 4 şeritteki gişelere geçilecek. Trafik güvenliğini ve hızlı trafik akışını sağlayacak yeni düzenleme sırasında çalışmalar etaplar halinde gerçekleştirilecek.

Ancak yeni sistem vatandaşı isyan ettirdi. Fatih Sultan Mehmet köprüsünde yapılan çalışmalar kapsamında kapatılan 4 şerit nedeniyle, köprü girişinde uzun araç kuyrukları oluşurken, vatandaşlar köprüden geçmek için saatlerce trafikte beklemek zorunda kalıyor.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çalışmalar ne kadar sürecek?

Sürücülere trafikte zor anlar yaşatan çalışmalar 31 Ocak 2014 tarihinde bitirilecek. Köprüden karşıya geçmeyen çalışan ve saatlerdir yolda olduğunu söyleyen bir sürücü, çalışmaların neden gündüz saatlerinde ve trafiğin yoğun olduğu kış aylarında yapıldığını anlamadığını söylerken, bir diğer araç sahibi ise, 31 Ocak'a kadar bu çilenin asla çekilemeyeceğini ve yetkililerin bir an önce buna çözüm bulması gerektiğini ifade ediyor.

Haber7