Konut Haberleri
25 Kas 2014 17:51 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:11

Flaş Yedikule kararı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, belediye meclisinde görüşülerek kabul edilen Yedikule Mahallesi ile ilgili "Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Tadilatı"nın iade ettiği bildirildi.

Flaş Yedikule kararı
Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Fatih'e bağlı Yedikule Mahallesi'yle ilgili, "Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Tadilatı"nın, daha önce belediye meclisince kabul edildiği belirtildi. Açıklamada, Topbaş'ın söz konusu kararı, "yeniden değerlendirilmek üzere" belediye meclisine iade ettiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Topbaş, iade kararını, söz konusu alanın asli niteliğinin korunması ve geleceğe taşınması için daha kapsamlı bir çalışmaya imkan sağlamak amacıyla aldığını aktararak, "Yapılacak çalışmalara ışık tutması için tarihçiler, bilim adamları, mahalle sakinleri ve ilgililerin katılacağı bir çalıştay düzenlenmesinin faydalı olacağı düşünülmektedir. Söz konusu plan tadilatı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne iade edilmekle birlikte, bu plan tadilatına gerekçe oluşturan mahalle sakinlerinin güvenlik, aydınlatma, çevre temizliği eksikliği gibi talepleri hızla ele alınıp, çözüme kavuşturulacaktır" ifadelerini kullandı.