Ekonomi
26 Oca 2017 18:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:58

Fırtına balık tezgahını vurdu! Fiyatlar arttı

Marmara Denizi'nde etkili olan fırtına nedeniyle balık tezgahları boş kaldı. Fırtınada ava çıkan balıkçıların yakaladıkları balıklar ise vatandaşın cebini yaktı.

Fırtına balık tezgahını vurdu! Fiyatlar arttı
Marmara Denizi'nde etkisini sürdüren fırtına nedeni ile balık tezgahları boş kaldı... Hal böyle olunca, fiyatlar da yükseldi.

Balıkesir Deniz Ürünleri Avcıları Üretici Birliği Başkanı Nihat Işık, fırtına nedeniyle balık fiyatlarında büyük  artışlar olduğunu belirtti.

Bugünlerde denizde yine kar ve fırtınanın etkili olduğunu ifade eden  Işık, şunları kaydetti:

"Ocak ayında hem kar hem fırtına balıkçılarımızı olumsuz etkiledi. 2  gündür etkili olan fırtına nedeniyle balıkçılar avlanamayınca balık fiyatları  yükseldi. Balık halimize balık az geliyor. Balıkesir Büyükşehir Su Ürünleri  Bandırma Balık Hali'nde balık fiyatları rekor düzeye ulaştı. Hamsinin kasası 265,  çinekopun 500, tekirin 400, sardalyenin ise 70 lira. Vatandaşlar 3 gün önce  kilosunu 10 liraya aldığı  hamsi ve istavriti 20-25 arası, 15 liradan aldığı  çinekopu ise bugün 30 liradan alıyor."

Işık, şu anda üç günlük hava muhalefetinin söz konusu olduğunu  belirterek, özellikle küçük balıkçı teknelerinin, Bandırma ile Erdek'e bağlı  Karşıyaka, Çakıl, Kestanelik mahallelerindeki barınaklara demirlediklerini  belirtti.