Sektörel
23 Kas 2015 09:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:49

Fındık fiyatlarındaki düşüş herkesin dikkatini çekti!

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Temel Yanıkoğlu, fındık fiyatlarında yaşanan düşüşe ilişkin, "Piyasa bir kaç gün içinde yeniden toparlanacak ve fiyat tekrar yükselemeye başlayacaktır" dedi

Fındık fiyatlarındaki düşüş herkesin dikkatini çekti!
Giresun Ticaret Borsası Başkanı Temel Yanıkoğlu,  yaptığı açıklamada, 15 lira seviyesini gören fındık fiyatının son 1 hafta içerisinde 2,5 lira gerileyerek 12,50 liraya kadar indiğini söyledi.

Fiyattaki düşüşün pazara inen fındıktan kaynaklandığını vurgulayan Yanıkoğlu, "15 liralık fiyat piyasada ciddi panik havasına neden oldu. Bu fiyatı çok iyi bulan üreticimiz pazara fazla miktarda fındık indirdi. Yine emanete bırakılan fındıklar nakde dönüştürüldü. Piyasada çok ciddi arz fazlası oluştu. Bu da fiyatın geri gelmesini sağladı" diye konuştu.

Fındık fiyatındaki düşüşün geçici olduğunu ve birkaç gün içerisinde pazardaki rakamın yeniden yukarıya doğru çıkacağını belirten Yanıkoğlu, "Düşüşün fazla süreceğini sanmıyorum. Çünkü panik havası dağılmaya başladı. Piyasada bir kaç gün içerisinde fiyatlar yükselmeye başlanacaktır. Önümüzdeki kısa sürede eski seviyelerini yakalayacaktır" ifadelerini kullandı.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan ise fındık üreticilerinin bugünlerde pazara fındık getirmemelerini savundu.

Karan, fiyatın düşürülerek piyasada panik havası yaratılmak istendiğini öne sürerek, "Bu panik havası nedeniyle üreticinin elinde bulunan fındıkların pazara indirilmesi hedefleniyor. Bu oyuna üreticimiz gelmemeli ve direnmeli. Ürününü elinde tutmalı ve pazara fındık indirmemeye devam etmeli. Böylelikle fiyat yükselecek, kazanan üreticimiz olacaktır" dedi.