Kentsel Dönüşüm
29 Mayıs 2014 08:53 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:07

Fikirtepe'de kamulaştırma başlıyor

Yaklaşık 200 bin kişinin ikamet ettiği Fikirtepe’de müteahhitle anlaşmayan hak sahibinin evi kamulaştırılacak.

Fikirtepe'de kamulaştırma başlıyor
Kentsel dönüşümü hızlandırmak isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fikirtepe’de yaklaşık 200 bin hak sahibinin bulunduğu 60 imar adasında kamulaştırma işlemi için kolları sıvadı.

Bölgede inşaat yapacak olan firmalara hangi parselde kaç hak sahibi ile anlaştıklarının bilgisini SMS ve mail göndererek isteyen Bakanlık, yüzde 99 anlaşma sağlanan adada anlaşmaya yanaşmayanın evini kamulaştıracaklarını duyurdu.

Süreç hızlanacak
İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, “Kentsel Dönüşüm Yasası’nda anlaşmaya yanaşmayan ve işi zora sokan hak sahiplerinin evlerini kamulaştırma maddesi vardı.

Bugün gazetesinden Emine Açar'ın haberine göre, Bakanlık burada bu maddeyi devreye koyarak Fikirtepe’de bir an önce inşaatların başlaması ve bölgenin metruk halden kurtulması için harekete geçti” bilgisini verdi. 

Bölgede çantacıların ve bu işten rant elde etmek isteyen kişilerin bulunduğuna dikkat çeken Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, “Firmalar burada hak sahiplerine kira ödüyor.

Ödenen paralar azımsanacak rakamlar değil. Süreç uzadıkça maliyetler artıyor ve doğal olarak bu maliyetler konut alıcısına yansıyor” dedi.

Kamulaştırma genele yayılacak
Kent­sel Dö­nü­şüm Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan böl­ge­de in­şa­at ya­pa­cak fir­ma­la­ra gön­de­ri­len me­saj­da an­laş­ma­yan ma­lik­le­rin ir­ti­bat bil­gi­le­ri ve ta­pu şerh­le­ri is­ten­di.  Yüz­de 99 an­laş­may­la baş­la­yan sü­re­cin da­ha son­ra ge­ne­le ya­yı­la­ca­ğı ve da­ha dü­şük verilen an­laş­ma oran­la­rı­nı da kap­saya­ca­ğı bil­gi­ler ara­sın­da yer al­dı.