Kentsel Dönüşüm
21 Ara 2012 13:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:14

Fikirtepe'ye 10 bin konut yapılacak!

Kentsel dönüşümün hızla devam ettiği Fikirtepe'de bir çok gecekondu sahibi inşaat firmaları ile anlaştı.

Fikirtepe'ye 10 bin konut yapılacak!

Teknik Yapı, Emay İnşaat (Kent Plus), Selimoğlu İnşaat, Baysaş İnşaat, Birleşim & Yazıcı Group, Vartaş Yapı, Anka Yapı ve Taş Yapı'nın aralarında bulunduğu bir çok inşaat firması lokasyonu nedeniyle dikkat çeken Fikirtepe'de üst gelir grubuna hitap edecek projeler için kolları sıvadı.

Kadıköy'ün merkezinde yer alan Fikirtepe önemli arterlerin de kesişim noktasında konumlanıyor. Stratejik önem taşıyan Fikirtepe'de proje yapmak isteyen inşaat firmaları mülk sahipleriyle kira ve taşınma masraflarını ödemek üzere anlaştı.

Arsa ölçülerinin küçüklüğü nedeniyle 1+1 dairelerin yoğun olacağı söylenen projeler için manzara faktörü ile 80 metre irtifa verildiği açıklanıyor.

56 parsellik alana 3 blokluk proje yapacağını açıklayan Birleşim & Yazıcı Group mülk sahipleri ile 2 senelik kira bedeli ve 1000 TL taşınma masrafı vererek anlaştı. 3 blok olarak yükselmesi planlanan projede yaklaşık 600 adet daire olması planlanıyor.

Bunun yanı sıra;

Usta İnşaat; 8 ada alan üzerine 2 bin konut, Teknik Yapı; 52 bin mertekarelik alana rezidans, Home Office ve ticari birimlerden oluşan bir proje yapacak. 60 bin metrekareyi satılabilir alan olarak ayıran Baysaş İnşaat ise 6 ada üzerine inşa edilecek prejenin yaklaşık 2 bin metrekarelik ticari birime sahip olmasını planlıyor.

Hande Aksu / Emlakeki.com