Kentsel Dönüşüm
26 Eyl 2013 13:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:35

Fikirtepeliler’den Bakan Bayraktar’a teşekkür pankartı!

Fikirtepe'de halk çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a teşekkür için pankart açtı

Fikirtepeliler’den Bakan Bayraktar’a teşekkür pankartı!
Bakanlar Kurulu kararı ile “riskli alan” ilan edilmesiyle çözüme kavuşan Fikirtepe’de halk Bakan Erdoğan Bayraktar’a teşekkür için pankart açtı. İmar planlarının askıya çıkması ile çalışmaların hız kazandığı Fikirtepe’de, Kurban Bayramı’ndan sonraki süreçte açılacak kentsel dönüşüm ofisinde, ruhsatların dağıtımına başlanacak. 
 
Daha önce yapılan imar planlarının yürümemesi ve sürecin uzamasından dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın talimatıyla 6306 sayılı kanun kapsamında “riski alan” ilan edilmesiyle sorunların aşıldığı Fikirtepe’de halk “Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a Fikirtepe’ye göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederiz” pankartı açtı. 
 
Ruhsatlar en kısa zamanda dağıtılacak 
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hak sahiplerinin bilgi alabilmesi ve ruhsatların dağıtımı için Fikritepe’de Kurban Bayramı’ndan sonraki süreçte ofis kurmak için hazırlık yapıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında Fikirtepeliler harçlardan muaf tutulacak ve 6306 saylı kanun kapsamında talebe göre kredi veya kira yardımı yapılacak. 
 
Yeşil bina için yatırımcılar teşvik edilecek
 
İstanbul’un siluetine  uygun bir çalışmanın yapılacağı Fikirtepe’de, parseller büyük oranda sosyal donatı ve park alanlarından oluşacak. Avan projeler, çevre ve peyzaj düzenlemeleri, dış cephe uygulamalarıyla modern ve geleneksel tasarım sentezlenecek. Binaların  çevreye duyarlı, enerji ve su tasarruflu, yeşil binalar olması için Bakanlık yatırımcıların teşvik edilmesini sağlayacak. 
 
Bakanlık ayrıca bölgedeki yapılaşma koşulları ve nüfus yoğunluğunu da  dikkate alarak ulaşım planlaması hazırlıyor.