Kentsel Dönüşüm
18 Eyl 2015 15:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:26

Fikirtepe kentsel dönüşüm bilmecesi çözülüyor...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce Fikirtepe’deki çalışmalar yakından takip edilmeye devam ediyor.

Fikirtepe kentsel dönüşüm bilmecesi çözülüyor...
 
Fikirtepe kentsel dönüşümü kapsamında yüzde 100 anlaşma sağlayan parsel sayısı 19 adet, ruhsatı onaylanan plan adaları da 8. İl Müdürlüğü tarafından inceleme aşamasında olan ruhsata başvurmuş 4 adet firma bulunuyor. Diğer firmalar da avan proje çalışmalarını sürdürüyorlar.
 
Çoğunluk sağlanmayan 13 ada!
 
Alanda yüzde 90 kilometre üzerinde anlaşma sağlayan plan adaları 19 adet, yüzde 80-90 arası anlaşma sağlayan plan adalar 7 adet, yüzde 70-80 arası anlaşma sağlayan plan adaları da 6 adet. 3/2 çoğunluğu sağlayamayan ada sayısı 13 adet.
 
Başarır ve Eko İnşaat'a uyarı!
 
İstanbul İl Müdürlüğü'nde bugüne kadar 21 adet uzlaşma toplantısı gerçekleştirildi. Bunlardan biride dün Müdürlük makamında yapıldı.

Başarır İnşaat ve Eko İnşaat firmaları davet edilerek aynı adada faaliyet gösterdiklerinden birleşerek veya birbirlerine devrederek yatırımın gerçekleştirilmesi istendi. Diğer taraftan acele kamulaştırma işlemleri de devam ediyor. Mahkemeye şimdiye kadar 6 ada için intikal edildi.

Bu arada mahkeme devam ederken  maliklerden çok sayıda anlaşma sağlanarak davalardan vazgeçilmesi için taleplerde bulunuldu.