Fetö'nün Avm Ortaklıkları Kimleri Üzebilir?

Sabah Gazetesi’nde Hazal Ateş imzasıyla yayınlanan “FETÖ’nün AVM oyunu deşifre oldu” başlıklı haber aslında bundan sonra, çok sayıda sürpriz ismin FETÖ/PDY ile ne kadar iç içe girmiş olduğuna dair çok önemli ipuçları veriyor.

Habere göre; örgüte finansman sağladığı belirlenen 300’ün üzerindeki şirketin İstanbul, Bursa, Kayseri, Ankara başta olmak üzere çok sayıda alışveriş merkezinde de gizli ortaklıkları bulunduğu ortaya çıktı. Örgüte sıcak para akışı sağlayan bu alışveriş merkezlerinde, şahıs ve işverenlerin mali ilişkilerine yönelik hem Emniyet hem de maliye kapsamlı bir inceleme başlattı.

Bu iz sürüldükçe, halen AK Parti hükümeti ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduğunu sürekli beyan eden bazı patronların foyası ortaya çıkacak. Adeta ‘takke düşecek, kel görünecek’ atasözümüzde olduğu gibi...

Şimdi, AVM ağırlıklı inşaatlar yapan bazı müteahhitleri zihnimizden bir geçirelim. Kimler onlar? Ben düşününce buraya en az 5 ismi yazabilirim ama tabii ki biz ‘cadı avı’ yapılmasına her zaman karşı çıktık. Ancak en küçük bir kanıt, ipucu olsa bile bu isimleri yazmaktan çekinmeyiz.
En azından şimdilik, AVM ağırlıklı gayrimenkul üreten inşaat patronlarının genellikle GYODER üyesi olduklarını” hatırlatmak isteriz.