Konut Haberleri
20 Ağu 2017 16:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:22

Fethiye Cami'nin restorasyonu bitti!

Atina'da Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk dönemlerinden kalan Fethiye Camii'nin restorasyonu tamamlandı, caminin kapıları sergi salonu olarak halka açılacak.

Fethiye Cami'nin restorasyonu bitti!
Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinden 15 yıl sonra Atina'yı ziyaret ertmesinin anısına 1468 yılında inşa edilen Fethiye Cami, Atina'nın merkezindeki Plaka ve Monastraki semtlerinin antik sit alanı içinde bulunuyor.

Restorasyonu ertelenmişti

Akropol'ün Parthenon tapınağının yamaçlarında bulunan antik Agora'nın içideki sütun ve anıtların ortasına inşa edilen caminin, 2007 yılında restore edileceği açıklanmış, ancak ekonomik kriz nedeniyle restorasyon çalışmaları ertlenmişti.

Yunan Kültür Bakanlığı ve Avrupa Birliği'nin bütçesinden yararlanarak yapılan restorasyon için 1 milyon 159 bin 874,76 Euro harcandı.

Kasım ayında kapılarını açacak

Önceki gün kapıları halka açılan Fethiye Cami bu Kasım ayı itibariyle önemli sergileri misafir edecek. Şu aşamada caminin içinde restorasyon işlemleriyle ilgili tarihçe, teknik bilgiler, şema ve fotoğraflar sergileniyor.

Fethiye Cami, kubbesinin dört ayrı çeyrekten oluşması nedeniyle "quatrefoil" ya da "clover-leaf-cross-in-square" adı verilen mimarlık sanatının bir örneği olarak gösteriliyor.