Konut Haberleri
30 Ağu 2014 11:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:45

Fenerbahçe'ye şok!

Fenerbahçe Eğitim Kurumları'nın Ataşehir Kayışdağı'ndaki arsası 70 milyon liradan satışa çıktı.

Fenerbahçe'ye şok!
Türkiye'nin en önemli spor kulüpleri arasında yer alan ve amatör şubelere verdiği destekle ön plana çıkan, Spor Toto Süper Lig'de 19 şampiyonluğu bulunan Fenerbahçe, eğitim kurumlarıyla da dikkat çekiyor. Fenerbahçe Eğitim Kurumları kapsamında yüzlerce öğrenciye eğitim sağlayan kulübün Ataşehir'deki arsası satışa çıktı.

Kayışdağı Mahallesi'nde hizmet veren Fenerbahçe Eğitim Kurumları'nın birçok öğrencisi bulunmakta. Arsayı 2003 yılında kiralayan ve sözleşmesi 2013 yılında biten eğitim kurumları bugünlerde büyük bir şok içerisinde. Nedeni ise Fenerbahçe Eğitim Kurumları'nın yer aldığı arsanın Milli Emlak tarafından satışa çıkarılıyor olması.

Daha önce arsayı kiraladığı belirtilen Fenerbahçe'nin bu satış karşısında nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu. Sivri çıkışlarıyla bilinen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın bu konuyla ilgili ne açıklama yapacağı merakla bekleniyor. Yıldırım, bir çılgınlık yaparak ihaleye girip arsayı satın alma girişiminde de bulunabilir. Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sene arsa için 30-40 milyon lirayı gözden çıkardığı iddia edilmişti. Öyle ki Fenerbahçe Spor Kulübü Eğitim ve Gayrimenkullerden Sorumlu Asbaşkan  Turan Şahin'in Milli Eğitim Bakanlığı ile bağlantıya geçtiği açıklanmıştı.

Peki arsa ne zaman satışa çıktı, ihalesi hangi tarihte

Milli Emlak'ın yeni satışa sunduğu arsa Fenerbahçe Koleji Okul Öncesi Eğitim Kampüsü ile birlikte 80. Yıl Cumhuriyet Parkı ve Kayışdağı Mahallesi Muhtarlığı'nı da kapsıyor. Toplamda 26 bin 538 metrekarelik arsa için Milli Emlak tahmini bedeli 70 milyon 78 bin 508 lira olarak belirledi. Geçici teminat bedeli 14 milyon 15 bin 701 lira olan arsanın ihalesi 30 Eylül 2014 günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bu gelişme karşısında nasıl bir tavır sergileyeceği merak ediliyor.