Konut Haberleri
22 Eki 2017 14:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:30

Felaketin izleri 6 yılda silindi!

Büyük bir depremle sarsılan Van, 6 yılda yenilendi ve modern bir kent görünümüne kavuştu.

Felaketin izleri 6 yılda silindi!
Van'da çok sayıda kişinin yaralanması ve binlerce binanın ağır hasar görmesiyle sonuçlanan 7,2 büyüklüğündeki depremin izleri, aradan geçen 6 senede silindi.

Yeniden inşa edildi

Merkez üssü Tabanlı köyü olan, Van ve Erciş ilçesi ile birçok köyde yıkıma neden olan depremin ardından hayata geçirilen yatırımlarla kent adeta yeniden inşa edildi.

Yaşanan büyük felaketten bugüne kadar geçen sürede depreme dayanıklı konutların yapıldığı, modern yaşam alanlarının oluşturulduğu, sosyal tesislerin hayata geçirildiği Van, ekonomisi ve turizmi gelişen, okulları yenilenen, yolları genişletilen yaşanabilir bir şehir olmaya başladı.

Kente büyük yatırımlar yapıldı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, 2012'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığında görev yaptığını anımsatarak, hükümetin depremden hemen sonra yaptığı çalışmaları yakından bilen biri olduğunu belirtti.

Zorluoğlu şöyle konuştu, "Bir yıl gibi kısa sürede Van'a konuttan altyapıya, yoldan içme suyuna kadar her alanda çok büyük yatırımlar yapıldı ve kent yeniden ayağa kalktı. Depremin etkileri çok büyük oranda minimize edildi. İçme suyu 40 kilometreden getirildi. Yine  TOKİ  tarafından çok sayıda konut, iş yeri ve ahır yapıldı. Bu sayı 30 binin üzerindedir."