Sektörel
11 Mayıs 2016 18:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:19

Fast food sevenler dikkat! Bunları yemeyin!

Rağbet gören fast food yiyecekler son zamanlarda tedirginlik oluşturuyor. ABD'de yapılan araştırmaya göre, incelemeye alınan bazı burgerlerde fare ve insan DNS'sına rastlanmış.

Fast food sevenler dikkat! Bunları yemeyin!
Günümüzde her yaş grubunun yediği fast food yiyeceklerden çıkanlar görenleri şaşırtıyor. Özellikle tüketimi oldukça fazla olan burgerlerde bu tehdit daha fazla. 

ABD'de yapılan bir araştırma, bu ülkedeki bazı burger’larda fare ve insan DNA'sına rastlandığını ortaya koydu.

İngiliz The Independent gazetesinin haberine göre; 258 burger’dan alınan örneklerin üçünde fare, birinde ise insan DNA'sı bulundu. Vejetaryen ürünlerin ikisinde ise et çıktı.


ABD merkezli gıda denetim firması Clear Labs tarafından yapılan son araştırmada, insan DNA'sının söz konusu ürünlere imalat sürecinde muhtemelen saç, deri ya da tırnaktan bulaştığı ifade edildi. Ayrıca tüketicilerin burger’larda kabul edilebilir ölçüde insan ve fare DNA’sı bulunabileceğini bilmediği de belirtildi.

Fare ve insan DNA’sının dışında bir başka sorun da burger’ların yüzde 4.3’ünün gıda zehirlenmesine ve salgına yol açabilecek patojenik (hastalığa neden olan) DNA’lar içermesi. Ürünlerde bulunan bazı patojenik DNA’lar, tüberküloz gibi belirtilere, mide iltihabı, besin kaynaklı hastalıklar ve koliforma neden olabilir.

Tüm bu olumsuzlukların dışında araştırmadan kilosuna dikkat edenler için de önemli bir sonuç çıktı. Kontrol edilen 12 burger’ın, etiketinde yazılandan 100 kalori daha fazla olduğu anlaşıldı.