Ekonomi
10 Mayıs 2017 10:43 Son Güncelleme: 09 Oca 2019 20:50

Faiz artırımları erken gelebilir

Dallas Fed Başkanı Kaplan'a göre Fed bu yıl 3 kez faiz artırımına gidebilir. Kaplan, "ABD ekonomisinin beklentilerin üzerinde performans göstermesi durumunda faiz artırımları erken de gelebilir" diye konuştu.

Faiz artırımları erken gelebilir
ABD Merkez Bankasının (Fed) Dallas Şubesi Başkanı Robert Kaplan, Fed'in önümüzdeki dönemdeki faiz hamleleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Teksas eyaletinin Dallas kentindeki Bush Enstitüsünde konuşan Kaplan, Fed'in, mart ayındaki faiz artışı dahil olmak üzere, bu yıl toplamda 3 kez faiz artırımı yapmasının mümkün olduğunu belirtti.

ABD ekonomisinin beklentilerin üzerinde performans göstermesi durumunda Fed'in faiz artırımlarının erken gelebileceğini kaydeden Kaplan, makro ekonomik verilerin beklentilerin altında gelmesi durumunda ise faiz artırımlarının geç geleceğini ifade etti.

DENGESİZLİK YARATABİLİR
Kaplan, düşük faiz oranlarının ekonomik dengesizlik yaratabileceğine dikkati çekerek, Amerikan ekonomisinin tam istihdama çok yaklaştığını vurguladı.

TRUMP ENDİŞE VERİCİ
ABD Başkanı Donald Trump'ın bazı planlarını olumlu bulduğunu dile getiren Kaplan, öte yandan, Trump'ın ticaret ve göçmenlikle ilgili politikalarını "Endişe verici" olarak nitelendirdi.