Konut Haberleri
16 Eyl 2014 08:04 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:50

Şok! Torunlar'da faciayı anlatan 21 işçiyi kovdular

Mecidiyeköy'de Torun Center inşaatında meydana gelen asansör kazasına ilişkin basına açıklamalarda bulunan 21 işçi tazminatları ödenerek işten çıkarıldı..

Şok! Torunlar'da faciayı anlatan 21 işçiyi kovdular
Mecidiyeköy’de yıkılan Ali Sami Yen Stadı’nın arazisinde Torunlar Holding tarafından hayata geçirilmekte olan ve 6 Eylül'de 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazasının meydana geldiği Torun Center şantiyesinde asansör sorumlusu olarak çalışan ve kaza sonrası asansörlerin uzun süredir bozuk olduğunu ve yetkililere defalarca söylemelerine rağemn kimsenin durumla ilgilenmediğini söyleyen Emrah Acar, işten çıkarıldı.

Vatan Gazetesi'nden Çağdaş Ulus'un haberine göre, kaza sonrası şantiyedeki olumsuz koşulları anlatan Acar, işe beş gün önce başlayan bir işçinin 'asansör sorumlusu' yapıldığını açıklamıştı. Bunun sonucunda Acar ile birlikte 21 işöinin işine son verildiği ortaya çıktı. 14 Eylül Pazar günü muhasebeye giden işçilere çalıştıkları süreye göre tazminatları ödendi.6 aylık çalışma karşılığında 3 bin lira tazminat alan işçiler eşyalarını alarak şentiyeden ayrıldılar.

İşten çıkarılan Emrah Acar'ın Vatan gazetesine yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“Size yaptığım açıklamadan kısa bir süre sonra işten çıkarıldığımız bilgisini muhasebeden aldık ama eylem yapıp şantiye alanına milletvekilleri gelince işter çıkarılmalar bir süre durduruldu. Cuma günü de çalışma arkadaşlarımla birlikte adliyeye tanık olarak savcıya ifade vermeye gidince çıkarılma işlemlerimiz hızlandırılmış.  Bizi çağırıp tazminatlarımızı ödediler.  Artık işsiziz. Bir süre iş arayacağız. Eğer yeni bir iş bulup ekmek parası kazanmaya başlarsak İstanbul’da kalmaya devam edeceğim. Ama iş bulamazsam mecburen memleketim Elazığ’a gideceğim.”