Konut Haberleri
16 Haz 2017 12:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:14

Evren Kışlası'nı Marmara Üniversitesi aldı

Maltepe Küçükyalı’da bulunan 2.5 milyon metrekare büyüklüğündeki Kenan Evren Kışlası’nı Marmara Üniversitesi aldı. Üniversite bu dev araziye yapılacak yeni bina için TOKİ’ye Halkalı, Bahçelievler ve Nişantaşı Yerleşkeleri’ni devretti.

Evren Kışlası'nı Marmara Üniversitesi aldı
Maltepe Küçükyalı’da konumlanan Kenan Evren Kışlası Marmara Üniversitesi’nin oldu. 2.5 metrekarelik arazinin üzerine Marmara Üniversitesi’nin yeni binası yapılacak.

Projeyi  Başbakanlık Toplu Konut İdaresi hayata geçirecek. Marmara Üniversitesi bu proje karşılığında TOKİ’ye Halkalı, Bahçelievler ve Nişantaşı Yerleşkeleri’ni devretti.



2.5 milyon metrekarelik Maltepe Kenan Evren Kışlası ile ilgili Marmara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından açıklama yapıldı. Üniversite tarafından “Maltepe Kenan Evren Kışlası’nın mülkiyeti 14 Haziran 2017 itibarıyla üniversitemiz adına tahsis edilmiştir. Üniversitemize hayırlı olsun” denildi.

Yeni binayı TOKİ yapacak
Kışla arazisine 2018’den itibaren öncelikle mühendislik, teknoloji, fen-edebiyat fakülteleri, fen bilimleri bölümleri ile yabancı diller yüksekokulunun taşınması planlanıyor. Yeni yerleşkedeki binaları ve tesisleri de TOKİ yapacak. Kışlada eğitimin başlamasıyla üniversite, Türkiye’nin en büyük yerleşkesine sahip olacak.

TOKİ 2 arsayı Emlak Konut’a sattı
TOKİ, Haziran 2016’da Marmara Üniversitesi’nden aldığı Halkalı ve Nişantaşı arazilerini Emlak Konut GYO’ya satmıştı.