Emlak Konut
05 Mayıs 2015 16:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:38

Evlilik ve konut fuarına rekor!

Kocaeli'ndeki Uluslararası İnterteks Fuar Alanı'nda bu yıl ilk kez yapılan İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı, yoğun ilgi gördü. Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Bülent Karagöz, fuarı 25 bin 320 kişi gezdiğini, yaklaşık 20 milyon liralık satış yapıldığını açıkladı.

Evlilik ve konut fuarına rekor!
İnterteks Fuar Alanı'nda Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, KOSGEB, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneğİ ve Kocaeli Terziler Odası'nın desteği ile bu yıl ilk kez düzenlenen İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı, evlenecek ve ev alacaklar tarafından yoğun ilgi gördü.

30 Nisan- 3 Mayıs tarihleri arasında yapılan fuara 145 firma ve kültür dernekleri ile birlikte 200'e yakın firma katıldı. Gelenek ve göreneklerin yaşatıldığı fuarda Anadolu İlleri Dernekler Birliği Elazığ Yöresi Çayda Çıra, Kafkas Yöresi Düğün ve kına gösterileri yer aldı. Düzenlenen 6 ayrı defileyle 20 gelinlik firması, 240 ayrı modelle 2015 modasına ait gelinlik modellerini görücüye çıkardı. Ziyaretçi sayısı 4 günün sonunda 25 bin 320'yi buldu.

Kocaeli Ticaret Odası'nda Fuarla ilgili değerlendirme toplantısı yapan Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Bülent Karagöz katılımın yoğun olduğunu söyledi. Ziyaretçi sayısını açıklayan Karagöz, "Rakamlara göre fuarımızı 25 bin 320 kişi ziyaret etmiştir. Bu rakam bizleri, hedefimize daha hızlı ve emin adımlarla yürüme noktasında şevklendirmiştir. Öte yandan fuara katılan 140 firma ile yapılan memnuniyet anketinin sonuçlarına göre katılımcıların sadece 9'u, ilk organizasyon olduğu için aksaklıklar yaşandığını, seneye katılım noktasında net bir karar vermediklerini ifade etmişler" dedi.

Gerçekleştirilen fuarda İstanbul, Bursa, Balıkesir, Zonguldak illerinden ziyaretçilerin geldiğini söyleyen Karagöz, "Fuarımız ilk olduğu için bazı aksaklıklar yaşandı. Ancak şehrimizin tanıtımına olduğu kadar, ticari hayatına da ciddi katkılar sağlamıştır. Özellikle konut ve perakende sektörünün bu fuardan çok memnun ayrıldıklarını biliyoruz. Firmalarla yapılan ikili görüşmeler neticesinde yaklaşık 20 milyon TL satışa ulaşıldı" diye konuştu.