Konut Haberleri
05 Tem 2015 04:13 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:54

Evimiz Kocaeli ile bölgede bir ilke imza attılar

Pekdemir İnşaat, 936 konutluk Evimiz Kocaeli projesi ile bölgede bir ilke imza attı. Pekdemir İnşaat Genel Müdürü Mert Pekdemir, bölgede bu büyüklükte proje var olduğunu ama bu şartlarla olmadığını söyleyerek, 71 yıllık tarihlerinden gelen taleple büyüdüklerini ve buna devam edeceklerini belirtti

Evimiz Kocaeli ile bölgede bir ilke imza attılar
Pekdemir İnşaat‘ın Kocaeli‘de hayata geçirdiği dev konut projesi Evimiz Kocaeli  150 milyon liralık yatırımla yükseliyor. Pekdemir İnşaat Genel Müdürü Mert Pekdemir, şirketlerini Evimiz Kocaeli’yi ve yatırımlarını emlakeki.com’a anlattı?

- Pekdemir İnşaat nasıl kuruldu?

Aile şirketiyiz ve  3 kuşaktır devam ediyoruz. Bilecik, Bursa, Kütahya, İstanbul hatta Konya gibi illerde projelerimiz var. En önemli özelliğimiz hiç ara vermemek. Bizimki hiç kesintisiz bir hikaye. 1944’te dedemiz tarafından kuruldu.

-  Bugüne kadar kaç metrekare inşaat yaptınız?

Markalı diyebileceğimiz 250 bin metrekareyi bulabilir. Şu an çok bir işi bitirdik. 936 konut... Bu büyüklükte bprojeler bölgede olsa da verdiğimiz donatılar ve hizmet ile ilk olduk diyebiliriz. Bu proje, bölgede son nokta. Artık açılmaya ihtiyacımız var.

-  Evimiz Kocaeli’den bahsedelim...

Bugüne kadar hep butik projeler yaptık. Gelen talepler de artık daha büyük proje yapmamız yönünde oldu. Gelen cesaretlerle, Evimiz Kocaeli projesini tek etapta çıkardık. Yüzde 90’ı satıldı. Vaad ettiğimiz günde teslimat da gerçekleşti. Koruduğumuz ‘Güven’ çizgisinden hiç sapmadık.

Tarihi eser gibi şirket

BU yıl şirketlerinin 71. yılını yaşadığını belirten Pekdemir, “1930’lu yılların belgeleri bile hala vardır” dedi. Pekdemir şunları söyledi: “Bizim şirketimiz bir nevi tarihi eserdir. Hiçbir açma kapamamız, en ufak bir vergi borcumuz, lekeli bir çekimiz yoktur. Hatta ve hatta zamanında yaptığımız sonra tekrar yıkıp tekrar yaptığımız bir takım örneklerimiz dahi vardır. “

Yolumuz İstanbul’a doğru gidiyor

MEVCUT süreçten sonra şirket olarak yayılma planları olduğunu belirten Mert Pekdemir, “İstanbul’a doğru bir geçiş planımız olabilir. Küçük projelerle Anadolu Yakası olabilir mesela. Aslında bunu yayılarak yapmak istiyoruz. Biz deprem bölgesi olmasına ragmen çok sağlam ve temiz işlere imza attik. Bu bölgede ticari gayrimenkulü arttırmak gibi bir niyetimiz var. Çünkü burada nitelikli ofis projesine ihtiyaç var. “

150 milyon liralık yatırımla hayat buldu

PEKDEMİR, Evimiz Kocaeli projesinin yaklaşık 150 milyon TL’lik bir yatırımla gerçekleştiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Metrekare fiyatlarımız 1.400-1.500 TL bandında ilerliyor. Göletimiz, restoranımız, fitness salonumuz, çocuklar için açık kapalı oyun alanlarımız var. Aidatların düşüklüğü de bizim için oldukça önem taşır. Site tüm tesisleriyle birlikte Yapı Kredi Koray Tesis Yönetim Şirketi tarafından profesyonelce yönetilecek.”

Bir kutu ile tüm belgeler verilir

MERT Pekdemir, projelerine asla ruhsatsız  başlamadıklarını belirterek şunları kaydetti: “Gerçi kanun da getirdi ama iskansız teslim asla yok. Bizim projemizden sabah evini alan akşam taşınır. Temizliğini dahi yaptırır teslimatı yaparız. Dairemizi, proje tanıtım kitapçığı, tapusu, DASK’ı, elektrik-su bağlantı belgesi, malzeme garanti belgeleri, kendi garantimiz hatta giriş kartlarımızla teslim ediyoruz. 1 Temmuz’da başladı. Bizim projemizdeki nitelikleri taşıyan başka bir proje daha bu bölgede yok. 

Her birime tek tıkla ulaşabilme imkanı

DAİRE sahiplerinin istek ve taleplerini, Pekdemir Güvence Sistemi kapsamında internet üzerinden, ilgili birimlere bir tıkla bildireceğini belirten Pekdemir, sistemi şöyle anlattı: “Web sitemizden girip şikayette bulunabiliyorsunuz.  Komitemiz var. Size karşı mail geliyor. Her şikayet tek tek değerlendiriliyor. Asla silinemez ya da kaldırılamaz. 6 ay önce  müşteri istek ve şikayet ele alma belgesi aldık… “