Dekorasyon
10 Tem 2015 11:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:55

Ev tekstilinde bu senenin trendleri

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği ve CNR işbirliğiyle düzenlenen ve 21. yılına giren EVTEKS Fuarı'nda 2016'nın ev tekstili trendleri açıklandı.

Ev tekstilinde bu senenin trendleri
1-PEPLUM PARTY / Peplum Partisi
Mükemmellik ve yaratıcılık adına çıkılan bu yolda "Glamdiator", kitleleri mutlu etme ya da uyum sağlama kaygısının çok ötesinde tarz ve görkem arayışında. Gücün ve cazibenin geri dönüşünü kutlayan günümüz tanrıları ve tanrıçaları, cüretkar Greko-Romen motifleri eşliğinde klasik dönemden ilham alıyor. Sahne ve ihtişam için açık bir tutku ve böyle bir tarz için gerekli asalet.

2- PENTHOUSE PASSION / Çatı Tutkusu

Tarihsel:

Rakipsiz bir teknik bilgi eşliğinde en görkemli şekliyle dekoratif sanatın ruhu. Dostane farklara sahip nadide ve ince ruhlu bir barok biçimi kullanıcılar da yaşatılıyor. Bir yandan özgüveni yüksek, çarpıcı bir inceliğe sahip teatral ve canlı bir dekorasyon meydana getirirken, diğer yandan sıra dışı kıvrımlardan korkmuyor ve heveslerini büyük bir gösterişle sergiliyor.

3- EXQUISITE EDEN / Enfes Cennet
Tasarım:
Organik, düşsel mekânlarda, yabani, coşkulu bir doğa formuyla geçişen dokuya sahip inanılmaz bir ev arayışında olan bu cesur tüketiciler için "deneysel" bir ruh sunuyor. Ve yapay olanla flört etmekten de korkmuyorlar, doğal ve sentetik genetiği çiftleştirebildikleri müddetçe geleceğin evcilleştirilmesi onların amentüsü.

4- COOL CHALET / Karizmatik Bungalov
Tasarım:

Doğallığın hemen hemen "doğal bir formunu" arayan tüketici için otantiklik ve modernlik. Bir yanı aşırı modernist olurken diğer yanı doğa ile birlik ve beraberlik içerisinde inşa edilmiş incelikli tasarıma sahip bir ev. Ruhsal bir inziva için mükemmel. Samimi, duyarlı, ileri görüşlü tasarıma hayranlar. Lüks, fütürist yalınlık.

5- MINERAL MOMENT / Mineral Anlar
Doğa:

Kullanıcımız, doğa ile baş başa, rustik, zaman sınırları olmayan, kalite timsali unsurlardan makul dozda alınarak modernize edilmiş minimalistik bir biçim içerisinde olması gerekeni ve buna eşlik eden özgür mecrayı yaşıyor. Görünürde zaman ve moda akımına tabi değil gibi görünse de, kompozisyon, bu unsurları bu ortam içerisinde oldukça pozitif bir sükunet ve rahatlık içerisinde teşhir ediyor.


6- MODEST MANOR / Mütevazi Köşk
Doğa:

Bu kullanıcılar için yalınlık ve ılımlı hükümdarlık. Sakin bir ortamda yanı başındaki doğaya açılan bir kapı. İç tarafta atölye ruhu birkaç rustik, el işlemeli dokunuş ile bir araya geliyor. Minimalist ancak konforlu şekil ve hacimlerde sıcaklık ve eğlence arayışı içerisindeler