Dekorasyon
10 Tem 2015 11:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:55

Ev dekorasyonu için ip uçları

Mutfaktan yemek odasına salondan koridora ev dekorasyonunda ihtiyaç duyabileceğiniz basit ama etkili püf noktaları..

Ev dekorasyonu için ip uçları
Evin genel görünmünde ufak değişiklikler yaparak bambaşka bir görünüm yaratmak istiyorsanız ufak ip uçları ile bunu başarmanız mümkün..

Dekorasyon hakkında bilmeniz gerekenler:

*Mutfak lambalarınızı seçerken kâğıt ya da kumaş lambalar, yağ ve yemek kokularını hapsedeceğinden; metal ve ya cam lambaları seçmeniz mutfağınızın kötü kokulardan daha çabuk arınmasını sağlayabilir.

*Eğer evinizdeki küçük bir odayı daha büyük göstermek için beyaza boyamaya karar verdiyseniz bunu yapmanız bir fayda sağlamayacaktır. Bunun yerine bir mimara başvurarak evinizi doğal ve zengin renklerle hem daha büyük hem daha samimi bir ortama dönüştürebilirsiniz.

*Duvarınıza herhangi bir fotoğraf ya da tablo asarken, güneş ışığının veya herhangi bir ışık kaynağının doğrudan üzerine gelmemesine dikkat etmelisiniz. Işık olmadan tablonun ya da fotoğrafın keyfini çıkarmak zor olabilir. Fakat dolaylı gelen ışıklar astığınız objeye daha az zarar verecektir. Sanat görüntülenirken sıcak spotlardan kaçınmalısınız, çünkü bu özel olan nesnenin çabuk bozulmasına sebep olabilir.

*Çiçekli mobilyalar evinizde hoş bir görüntü yaratabilir, ama gerçek çiçek ve bitkiler kullanmak odanıza daha fazla canlılık kazandıracaktır. Saksıya koyulmuş orkideler, doğuya özgü bir hava yaratırken; canlı bahar çiçekleri, daha kırsal bir hava yaratacaktır. Yemyeşil yapraklı bitkiler ile evinizi daha doğaya yakın hissedebilirsiniz.

“Üçlü Kural”ı Unutmayın!
*“Üçlü kural” ı öğrenmek ev dekorasyonu yaparken çok etkili olacaktır. Genel olarak tek sayıda kullanılan objeler, çift sayıda kullanılan objelere göre evinizi daha göz alıcı ve çekici hale getirecektir.

*Boyalı bir tavan, odayı daha ilginç hale getirecektir. Yan duvarlar boyalı ve tavan beyaz ise kontrasttan dolayı gözünüz hep tavana takılacaktır.

*Yemek odası masası stili ve şekli odanın görünüşünü etkiler. Genel bir kural olarak tasarımcılar, göze hitap edecek algılar oluşturmak için odanın şeklini ve havasını taklit eden bir masa almanızı önerir.

*Doymuş bir mor ve soluk liladan gelmiş menekşe rengi lüksün rengidir. Bu renk düzeni egzotik, muhteşem ve büyülü olabilir. Odanızda zengin bir atmosfer yaratmak için menekşe rengi ve mücevher tonlarını stratejik olarak iyi konumlandırılmış mum ve lambalarda kullanabilirsiniz.

*Koridorunuzu ya da holünüzü büyük ve gösterişli aile resimleriyle ya da tablolarla donatarak karanlıklaştırmayın. Duvardaki boş yerlerle dolu yerlerin dengesini hep koruyarak daha canlı bir görünüm elde edebilirsiniz.

*Yapılan başka bir hata da ev sahiplerinin tüm mobilyaları duvara doğru itmesi ve sıralamasıdır. Bazı mobilyalarınızı duvara 45 derece açılarla ve aynı yönde halılarla döşemeniz odanızın daha taze bir görünüm oluşturmasını sağlayabilir.

*Aynalarla dekorasyon, evinizi aydınlatacaktır. Tavandan tabana kadar uzanan aynalar, odanızın hacmini daha büyük hissettirecektir. Odanızı olduğu büyüklükten daha büyük hissettirmek için aynalarınızı tavandan tabana seçebilirsiniz.

Feng Shui Ne Diyor?

*Feng Shui ilkelerine göre yemek masanızda güzel bir kâse içinde meyve bulundurmanız iyi gelecektir. Meyveyle dolu bu kâse ailenizin sürekliliğini simgeler. Yemek masanızın önüne ya da arkasına bu kâseyi yansıtacak bir ayna koyarsanız bu güzel simgenin etkisini arttırmış olursunuz.

*Yine Feng Shui ilkelerine göre yatak örtü ve çarşaflarınızı sade renklerde seçmelisiniz. Eğer üzerinde geometrik ve köşeli desenler varsa bu desenler negatif enerji yayarak dinlenmiş bir şekilde uyanmanızı engelleyecektir.


Kaynak: Milliyet