Konut Haberleri
06 Oca 2018 15:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:37

Ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Yeni yılda konut fiyatlarına gelecek zam öncesi elini çabuk tutmak isteyen vatandaş en uygun ve en güvenilir konutu bulmak için araştırmalara başladı. Peki ama konut alırken nelere dikkat edilmeli? İşte sizin için hazırladığımız ufak ve etkili bir rehber...

Ev alırken nelere dikkat edilmeli?
Konut sektöründe yeni yıla girilmesiyle birlikte ufak bir hareketlenme başladı. İnşaat maliyetlerindeki artış fiyatlara henüz yansımamışken elini çabuk tutmak isteyen vatandaş, en uygun konutu en güvenilir yoldan almak için araştırmalara start verdi. Kafalarda artık 'konut alırken nelere dikkat edilmeli?', 'konut seçiminde ne gibi kriterlere bakılmalı?' 'en uygun konut nasıl bulunur', konut alırken dikkat edilmesi gereken noktalar neler?' gibi sorular belirdi. İşte tüm bu soruların cevabı...

Herkesin isteği kendi evini satın alabilmek ve o evde güzel bir yaşam sürdürebilmek. Ancak ev satın alırken dikkat edilmesi gereken birçok şey var. 

EV SEÇENEKLERİNİ İYİ ANALİZ EDİN

Konut alırken en önemli konulardan bir tanesi bütçeyi belirlemek olacak. Bütçe belirlendikten sonra ev seçeneklerinizi gözden geçirin ve elemeler yapın.

Satın almayı planladığınız evin aracısını olup olmadığını iyi araştırın. Ayrıca evin krediye uygun olmasına da önem verin.

HACİZ KAYDI VAR MI MUTLAKA BAKIN

Evin ipotek ve haciz kaydını araştırırken ulaşım seçeneklerini ve sosyal alanlara yakınlığını da göz önünde bulundurun.

Apartman düzeni ve komşuluk ilişkilerini inceleyin. Satın alınması planlanan evde kiracı varsa kira sözleşmesi şartlarını değerlendirin.