Konut Haberleri
13 Eki 2015 10:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:34

Ev alacaklara uyarı! Elinizi çabuk tutun

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, 2016 yılı ile birlikte konut fiyatlarının yüzde 10 oranında artış göstermesini beklediklerini söyledi..

Ev alacaklara uyarı! Elinizi çabuk tutun
1 Kasım'da gerçekleştirlecek olan seçimlerin ardından bankaların konut kredsi faizlerinde düşüşe gitmesini beklediklerini belirten İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, faizlerin düşmesi ile birlikte talepte artış meydana geleceğini bunun sonucunda da konut fiyatlarının artacağını söyledi.

Yaklaşık 2 yıldır gayrimenkul piyasasının yerinde saydığını da belirten Güleroğlu, birinci el konutlarda hareketlilik olduğunu ancak ikinci el konutlarda  durgunluk yaşandığını, son 3 aylık dönemde ise ikinci el piyasasında da hareketlenme başladığını ifade etti.

Genel seçimlerin ardından yeni hükümetin kurulması halinde istikrar ortamında döviz kurunda gerileme olacağını ve faizlerin de düşeceğini belirten Güleroğlu, bu durumda ise artan talep sebebiyle bugün 250 bin liraya alınabilen bir konusu söz konusu dönemde yüzde 10 daha pahalı almak zorunda kalabileceğimizi belirtti.
ETİKETLER
#konut #ev #konut zam