Konut Haberleri
25 Tem 2016 12:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:30

Ev alacaklar prefabrik evlere yöneliyor! Prefabrik evlerin avantajları nedir?

Gelişen gayrimenkul sektörüyle birlikte adını sıkça duyuran prefabrik evler, birçok kişinin tercihi haline geliyor.. Kısa zamanda inşa edilmesi ve düşük maliyetli olması, ev sahibi olmak isteyenlerin tercih sebepleri arasında...

Ev alacaklar prefabrik evlere yöneliyor! Prefabrik evlerin avantajları nedir?
Prefabrik ev kavramı son yıllarda sıkça duymaya başladığımız konut alternatiflerinden. Kullanıcıların tercih ettiği en önemli özelliği ise düşük maliyetli olması... Peki prefabrik evlerin avantajları neler?

Kısa zamanda hazır olması

Prefabrik evler yapıları gereği iskeletleri başta olmak üzere büyük çoğunluğu hazır halde olan evlerdir ve siz bir tane edinmek istediğiniz zaman karar verme süreciyle daha çok montaja dayalı inşa süresi arasındaki zaman 1 hafta ile 10 gün arasındadır. 
Düşük maliyetli olması

İlk maddede de belirttiğimiz gibi inşası oldukça kısa sürdüğü için iş ve işçilik maliyetleri oldukça düşüktür. Kullanılan malzemelere göre değişmekle beraber normal bir konuta göre çok daha uygun fiyatlı olan prefabrik evler, bu özellikleriyle oldukça avantajlıdır.

Bir prefabrik evin ortalama ömrü 50 yıl kadardır ve bu uzun vadede maliyetli bir sorun gibi gözükse de aslında normal bir konutun da bu süre içerisinde yenilenmesi gerektiği düşünülürse 50 sene sonra yeni bir prefabrik ev yaptırsanız bile tadilat maliyetlerinden daha ucuza gelecektir. Ayrıca prefabrik evler modüler yapılar oldukları için herhangi bir hasar durumunda da maliyetleri oldukça uygundur.

Estetik ve konforlu olması

İster tek katlı, ister çok katlı modelleriyle filmlerdeki evleri aratmayan prefabrikler estetik olarak oldukça cezbedici. Ancak avantajları sadece görselliklerinden gelmiyor. Güzelliklerinin yanı sıra oldukça da gelişmiş ısı yalıtım sistemleri gibi betonarme konutlara göre avantajlarıyla daha da konforlu olan bu yapılar, sadece alırken değil içinde yaşarken de sizi film karakterleri gibi hissettirecek.

Doğa dostu ve sağlam olması

Deprem ülkemizin en önemli ve göz ardı edilmemesi gereken gerçeklerinden biri. Gündelik hayatta pek sık düşünmediğimiz bu riski en azından ev alırken göz önünde bulundurmak gelecekte sizin için ölüm kalım meselesi olabilir. Prefabrik evler çelik yapılar üzerine monte edilir ve bu da onu depreme karşı oldukça dayanıklı hale getiren bir faktör olarak öne çıkar. Malzemelerin betonarme yapılara göre daha esnek olması nedeniyle herhangi bir tehlike anında eviniz esner ama kolay kolay kırılmaz. Bunun yanında kullanılan malzemeler de doğa dostudur ve ne yapım aşamasında ne de kullanımında doğaya zarar vermez.