Kentsel Dönüşüm
09 Eki 2015 09:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:33

Etiler'de 1 milyar dolarlık yarış!

Etiler, dönüşüm için müteahhitlerin radarına girdi. Uçaksavar ve Petrol Sitesi'nde dönüşüm startı verilirken, Belediye Sitesi için de yatırımcılar yarışıyor...

Etiler'de 1 milyar dolarlık yarış!
İstanbul'da şehir merkezinde yer alan büyük konut siteleri, son yıllarda kentsel dönüşüm için müteahhitlerin radarına girdi. Şehir merkezinde arsa bulmakta zorlanan müteahhitler, bu tip büyük sitelere yönelerek, hem prestij projeleri geliştirmek hem de kentsel dönüşüme adım atmak için rekabet ediyor. Etiler'deki Uçaksavar Sitesi'nin Teknik Yapı ile anlaşma imzalaması üzerine gözler bu sitelere çevrilmişti. Bölgedeki değerli sitelerden Petrol Sitesi'nin Katarlı QT Holding ile anlaşmasından sonra 50 yıllık Belediye Sitesi de yatırımcıların akınına uğruyor. Akmerkez'in karşısında 32 bin metrekarelik alanda bulunan siteye, bugüne kadar yerli yabancı 15'in üzerinde yatırımcı teklif sundu. 9 bağımsız parselden oluşan sitenin arazisinde dairelerin metrekare fiyatlarının 15 bin dolar olacağı hesaplanıyor. 
 
ASTAŞ DA İLGİLENİYOR 
Yabancı şirketlerin yanı sıra Astaş, Fomgrup, Meriç İnşaat, Aecom, Yiğit Grup, Maritaş gibi yerli şirketler de İstanbul'un en değerli yerinde bulunan siteye teklifler sunup, site yöneticileriyle görüşmeler yapıyor. Yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırım yapılacak Belediye Sitesi'nin yönetimiyle görüşen yatırımcılar için son söz 434 daire ile 6 dükkan sahibinin yapacağı genel kuruldan sonra ortaya çıkacak.
Sabah/Erhan Öztürk