Konut Haberleri
19 Ağu 2017 15:34 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:22

ESTA dünya sırlamasında yükselişe geçti!

Gerçekleştirdiği dev projelerle adından söz ettiren ESTA Construction, “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesine bir kez daha adını yazdırdı.

ESTA dünya sırlamasında yükselişe geçti!
Son dönemde ihalesini kazandığı projelerle Rusya’da toplamda 1 milyar dolarlık kontrat imzalayan ESTA Construction bir büyük başarıya daha imza attı.

Adını yeniden yazdırdı

ESTA, uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'ninmüteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak yayınladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesine bir kez daha adını yazdırdı. 2016 verilerine göre oluşturulan listede ESTA; listede bir önceki yıla göre 6 basamak daha yükselerek 168’inci sıraya yükseldi. ESTA listede yer alan Türk şirketleri sıralamasında ise ilk 30 şirket arasında yer alma başarısını göstererek, Türkiye’nin en büyük 28’inci şirketi oldu.

Bahattin Demirbilek: “Türk firmalarının bu yükselişini alkışlamamız gerekiyor!”
Global bazda yaşanan siyasi ve ekonomik dalgalanmalara karşın Türk şirketlerinin büyük bir başarıya imza attığını belirten ESTA Construction Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demirbilek, “Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'nin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 2015 yılında 40 olan Türk müteahhitlik firması sayısının 2016 yılında 46’ya yükseldiğini görüyoruz. Türkiye, firma sayısıyla tam 10 yıldır dünyada Çin'den sonra ikinci ülke konumunda yer alıyor. Uluslararası arenada ve bölgemizde yaşanan tüm siyasi-ekonomik sıkıntılara karşın Türk firmalarının bu yükselişini alkışlamamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.