Ekonomi
04 Kas 2017 15:07 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:31

Esnafa yılda 22 milyar lira kredi!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 2002 yılında Türkiye'de esnafa 153 milyon lira kredi verilirken, şimdi ise yılda 22 milyar liralık kredi verdiklerini anlattı.

Esnafa yılda 22 milyar lira kredi!
Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin'de Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kredi ve Kefalet Kooperatifi üyeleri ile bir araya geldi. Vali Ali İhsan Su, AK Parti milletvekilleri Hacı Özkan ile Ali Cumhur Taşkın, İl Başkanı Cesim Ercik, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Dinçer'in hazır bulunduğu toplantıda konuşan Elvan, esnafın bir şehrin kimliğinin en önemli bileşeni olduğunu belirtti. Şehrin nabzını esnafın tuttuğunu ifade eden Elvan, şöyle konuştu:

"Şehrin ekonomisini esnaf canlı tutuyor. Toplumun yükünü yine esnaf kardeşlerimiz çekiyor. Eğer toplumda bir sorun varsa o sorunun ne olduğunu en iyi bilenlerden birisi esnaf kardeşlerimizdir. Çünkü vatandaşla sabahtan akşama kadar iç içe, yüz yüzesiniz. Vatandaşımızın her derdi ile dertlenen ve bunların çözümü için çaba sarf eden birliklerimiz var, esnaf odalarımız var, biz de onlara gerekli desteği vermeye çalışıyoruz. Esasında bin yıllık bir geleneğimiz olan Anadolu bacılarıyla, Erenleriyle, Fatihleriyle birlikte bu ülkeyi Türkiye yapan asıl unsur ahilerinin geleneğini sizler yaşatıyorsunuz. Ahi Evran'ın kurduğu bu teşkilatı modern anlamda sizler ayakta tutuyorsunuz."
ETİKETLER
#Kredi #Esnaf