Konut Haberleri
22 Ağu 2017 15:27 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:22

Eskişehir'e 74 milyon TL'lik yatırım

ETO, Eskişehir'de turizmin gelişmesi için büyük yatırımlara hazırlanıyor. Bu kapsamda 74 milyon TL'lik yatırımla fuar ve kongre projeleri hayata geçecek.

Eskişehir'e 74 milyon TL'lik yatırım
Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Eskişehir Kent Markası ve Turizminin Geliştirilmesi kapsamında hayata geçirilen projeler hakkında bilgi vererek, turizme yönelik çalışmaları anlattı.

74 milyon TL'lik yatırım



Güler, “Eskişehir Ticaret Odası olarak şehrimizin turizmine yönelik ilk adımı “Yüksek Hızlı Tren’in Eskişehir’e Etkileri” isimli akademik çalışma ile attık. Bu sayede gelen turistlerin beklentilerini ve taleplerini tespit etme imkanı bulduk. Diğer yandan Eskişehir kongre ve fuar turizmine katkı sağlayacak olan Eskişehir Fuar Kongre Merkezi projesine başladık. 74 milyon TL’lik bir yatırım bedeliyle hayata geçirdiğimiz merkezin şimdiye kadar yüzde 50’si tamamlandı” dedi.

Çevreci bir merkez tasarlanıyor

Çevreci bir merkez tasarladıklarının altını çizen Güler, “Fuar merkezi inşa edilirken hiçbir ağaca zarar verilmedi, çevresinde olan ağaçların da bakımları yapılıyor. Leed Gold sertifikasına sahip olan merkezde, elektrikli araç şarj istasyonları, kendi elektriğini üreten bir tesis de olacak” dedi.

2019'da en az 7 fuar

Güler, “2018 yılında tamamlanacak merkezde, 2019 yılında en az 7 fuar yapılacak. Eskişehir ekonomisine, merkezden 600 milyon TL getiri bekliyoruz. Merkezin yapımında kullanılan bütün materyalleri Eskişehir esnafından temin ettik. Bu sayede Eskişehir’e 50 milyon TL’lik bir katkıda da bulunmuş olduk. Şu an hizmette olan Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi’ni de geçtiğimiz mayıs ayında şehrimize kazandırdık. Müze gelirlerini öğrencilere burs olarak vereceğiz” dedi.

Turistlere ücretsiz servis

Bu kapsamda hayata geçirdikleri projelerin önemine değinen Güler, şu ifadeleri kullandı: “Turistlerin Eskişehir’de neler yapabileceğine dair bilgi alacağı ve yönlendirileceği turist bilgi noktaları açıyoruz. Burada turistlere Eskişehir ile ilgili konaklamadan, gezilecek yerlere kadar her türlü bilgi verilecek. Kitapçıklar dağıtılacak. Yine aynı şekilde ücretsiz turist servislerimiz devreye girecek. Bu servisler Gar’dan Odunpazarı’na; Odunpazarı’ndan Gar’a ücretsiz olarak turistlerimizi taşıyacak. Buna ek olarak yüksek hızlı trenlerde dağıtılmak üzere Eskişehir tanıtım kitapçıkları hazırlamayı planlıyoruz. Yine aynı şekilde trenlerde Eskişehir’e yönelik videoların izletilmesi için çalışmalarımız olacak” şeklinde konuştu.