Konut Haberleri
04 Eyl 2015 12:55 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:19

Esenler'e 1/5.000'lik plan uygulanacak!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, askeri alanın Esenler Belediyesi'ne tahsisi ile birlikte yeni Esenler'i oluşturmak için harekete geçti.

Esenler'e 1/5.000'lik plan uygulanacak!
 İlk olarak 1/5.000'lik planların yenileneceğini belirten Göksu, bu planlar yapılmadan önce fikir alışverişinde bulunmak için ilçedeki siyasi partilere ziyaretler başlattı.

Esenler'in makus talihini değiştirecek ve ilçeyi İstanbul'un en gözde ilçelerinden biri haline getirecek Tarihi Projede ilk adımlar atılmaya başlandı.

Askeri alanın tahsisi ile birlikte 8,7 milyon metrekare yeni araziye kavuşan Esenler Belediyesi, 2007de yapılan 1/5.000'lik planlarını revize etme kararı aldı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 1/1.000'lik planlar hazırlanırken yaptığı gibi, önce tüm ilçenin fikir ve görüşlerini alacaklarını sonra bu doğrultuda 1/5.000'lik planları yapacaklarını ifade etti.

1/5.000'lik planlar yapılmadan önce ilçedeki mimar ve mühendislerle görüştüğünü dile getiren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bu konuda fikir alışverişinde bulunmak için siyasi parti teşkilatlarını da ziyaret ediyor. İlk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Esenler İlçe Başkanlığını ziyaret eden Mehmet Tevfik Göksu'yu, CHP Esenler İlçe Başkanı Cafer Turna ve partililer karşıladı. Toplantı, AK Parti Esenler İlçe Başkan Vekili Hüseyin Aydın, Belediye Başkan Yardımcıları Faruk Aydın, Ömer Çetinkaya, Belediye Meclis Üyesi Osman Gökçebaş ve AK Parti İlçe Teşkilat üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

RİSKİ YÜZDE 85'TEN 72'YE İNDİRDİK
Göreve geldikleri dönemden bu yana Esenler'de gözle görülür bir şekilde kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade eden Göksu, "2009'da göreve geldiğimizde yüzde 85 olan riskli yapı oranını, 6 yılda yüzde 72'ye indirdik. Bu süre içinde kentsel dönüşüm çalışmalarıyla 24 binin üzerinde konut yenilendi ya da yenilenme sürecine girdi" dedi.

ESENLER'İ BİRLİKTE YENİDEN OLUŞTURACAĞIZ
"Bizler bu şehri en güzel noktaya taşımak istiyoruz. Esenler'i hep birlikte yeniden yapılandıracağız" ifadelerini kullanan Göksu, "1/5.000'lik planları yaparken hep birlikte fikirlerimizi ortaya koyacağız. Mimarlar, mühendisler, siyasi parti teşkilatları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızla görüşmeler yapacağız. Sizlerin de raporları ve fikirleri doğrultusunda bu işi başaracağız" şeklinde konuştu.