Ekonomi
19 Oca 2018 18:20 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:38

Erdoğan'dan kredi derecelendirme kuruluşlarına tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kredi derecelendirme kuruluşlarının ideolojik yaklaşımlarının devam ettiğini söyledi ve ekledi: Bunlara ya bu işi öğreteceğiz, ya bu işi öğreteceğiz. Zira Türkiye böyle bir ülke değili.

Erdoğan'dan kredi derecelendirme kuruluşlarına tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kredi derecelendirme kuruluşlarına yönelik tepkilerini sürdürdü. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası nezdinde kurulacak 'Donör Fonu'na ilişkin işbirliği anlaşması imza töreninde konuşan Erdoğan, oldukça sert açıklamalar yaptı.

İDEOLOJİK YAKLAŞIMA DEVAM EDİYORLAR

Erdoğan, "Bir zamanların IMF'si önünde borç bekleyen Türkiye yok. Türk ekonomisi 3. çeyrekte yüzde 11 büyüme yakaladı. Bunun yıl sonu itibariyle yüzde 7 büyümeyle noktalanacağını görüyoruz. 2018'de yakaladığımız büyümeyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Biz kredi derecelendirme kuruluşlarının ideolojik yaklaşımlarından kurtulabilmiş değiliz. Bunlara ya bu işi öğreteceğiz, ya bu işi öğreteceğiz. Zira Türkiye böyle bir ülke değil. Türkiye şu anda müstesna ülkelerden biridir. Türkiye ekonomisi büyümeye, Türkiye'ye yatırım yapanlar da kazanmaya devam edecektir" diye konuştu. 


'O ESKİ TÜRKİYE, ACI BİR HATIRA'

Erdoğan, "Darbe girişimi de bölgemizdeki çalkantılar da ekonomimize etki etmemiştir. İş adamlarına sesleniyorum, Türk ekonomisi büyümeye ve yatırım yapanlar kazanmaya devam edecektir. Yabancı yatırımcıların gelmekten çekindiği o eski Türkiye, artık geçmişte kalmış acı bir hatıradır" ifadelerini kullandı.