Konut Haberleri
22 Eyl 2017 10:12 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:26

Erdoğan yatırım fırsatlarını anlattı, devlerin iştahı kabardı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’de dünyanın önde gelen sektör temsilcilerine seslendi.

Erdoğan yatırım fırsatlarını anlattı, devlerin iştahı kabardı!

Haber Merkezi/ İSTANBUL
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde bilişim, ilaç, havacılık, gıda, finans ve enerji başta olmak üzere birçok sektörde faaliyet gösteren firmaların üst düzey temsilcileriyle bir araya geldi.

Dünya devleri ile buluştu

Türkiye'deki yatırım ortamı, fırsatları, güncel ekonomik gelişmeler ve reformların ele alındığı toplantıya, Boeing, Citigroup, Metlife, GE, PepsiCo, Allergan, Cargill, Chevron, UBS, Blackstone, TPI, Oppenheimer, Abraaj, Coca Cola, General Atlantic ve Qinvest gibi şirketlerin tepe yöneticilerinin yanı sıra, ABD Ticaret Odası gibi kuruluşların yöneticileri de katıldı.

Önemli reformlar yaptık

Cumhurbaşkanı Erdoğan yatırımcılara hitabında, Türkiye’nin uluslararası doğrudan yatırım çekmek için önemli reformlar yaptığını ve sürekli değişen koşullara göre gerekli düzenlemeleri ve reformlara devam ettiğini aktardı. Erdoğan, yatırımcılar için önemli olan fikri mülkiyet hakları konusunda yeni bir kanun çıkarttıklarını ve Türkiye’nin bu alandaki mevzuatını uluslararası mevzuatla uyumlu hale getirdiklerini söyledi. Erdoğan, birkaç ay önce üretim reform paketini çıkartarak yatırımcılara çeşitli teşvik ve kolaylıklar sağladıklarını da ifade etti.

Yatırımcıya kolaylık var

Yatırımcılara her türlü destek ver teşviki verdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: Hizmet ve destek amacıyla kurduğumuz Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansımız ve Cumhurbaşkanlığı makamı dahil diğer kurumlarımız vasıtasıyla ülkemizde yatırım yapmak isteyen uluslararası yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlıyoruz.

ABD gazetelerinde yatırımcılara davet

Bu arada, TYDTA tarafından Amerika'nın en çok satan gazetelerinden New York Times ve The Wall Street Journal'a Türkiye'deki yatırım fırsatlarını anlatan ilanlar verilerek, ABD'li yatırımcılar Türkiye'ye davet edildi.