Kentsel Dönüşüm
03 Ağu 2013 12:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:32

Erdoğan, kentsel dönüşümü Bursa'da başlatacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmara Depremi'nin 14'üncü yıl dönümü olan 17 Ağustos'ta, Bursa'da düzenlenecek törenle, 45 ildeki dev kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatacağı bildirildi.

Erdoğan, kentsel dönüşümü Bursa'da başlatacak
Ak Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Başbakan Erdoğan'ın 17 Ağustos Cumartesi günü Bursa'ya geleceğini kaydetti. Yalçın, ayrıntıları birkaç gün içerisinde netleşecek büyük bir törenle, Türkiye genelinde 45 ili ve 90 bin konutu kapsayan dev kentsel dönüşüm hamlesinin Bursa'dan, Başbakan eliyle başlatılacağını söyledi.
Yıldırım Belediyesi'nin Mevlana Mahallesi'nde planladığı büyük kentsel dönüşüm çalışmasının da program kapsamında yer alacağını söyleyen Yalçın, "Hükümetimizin tüm Türkiye'de öngördüğü büyük kentsel dönüşüm hamlesi, çok büyük bir kalabalık ve güçlü biçimde Bursa'dan başlatılacak. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 45 ilde aynı anda başlatacağı bu büyük ve çok önemli dönüşüm hamlesine Bursa'dan start verecek olması, bu konuda düzenlenen yasanın Bursa özelinde dikkate alınarak geliştirilmiş olması bakımından, bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Öngördüğümüz kentsel dönüşüm hamlesi, şehrimizin bütününü dikkate alan ve halkımızın da tam anlamıyla güvenliğini sağlayacak, sağlıklı şehir prensiplerine göre şekillendirilmiş, kentimizin ve ülkemizin tarihini değiştirecek nitelikler taşıyor. Başbakanımızı Bursa'da en iyi biçimde ağırlamak için hazırlıklarımıza başladık" dedi.