Ulaşım
27 Oca 2018 17:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:38

Erdoğan: İstanbul'u ulaşım ağlarıyla donatacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyio Erdoğan, Kasımpaşa-Hasköy tüneli açılış töreninde iddialı açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: İstanbul'u ulaşım ağlarıyla donatacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyio Erdoğan, Kasımpaşa-Hasköy tüneli açılış töreninde konuşma yaptı. Erdoğan, Kasımpaşa-Hasköy bölümünün, İstanbul trafiğini rahatlatmak için başlattıkları 16 tünel projesinin en önemli etaplarından biri olduğunu dile ifade etti. 

Erdoğan bugüne kadar hizmete sundukları tünel ve metro projelerinden ve hedeflerinden şu şekilde bahsetti:

"Hedefimiz 2020'ye girerken tünellerde 68 kilometreye, metroda 355 kilometreye ulaşmaktır. Daha sonrası için de 120 kilometre yeni tünel, 650 kilometre de yeni raylı sistem projemiz var. Böylece 190 kilometreyi bulan tünel ve bin kilometrelik raylı sistem uzunluğuyla İstanbul'u dünyanın en yaygın ulaşım ağıyla donatmış alacağız."
 
Erdoğan konuşmalarını şöyle sürdürdü:

 
Bu şehirde doğmuş olmaktan, bu şehirde büyümüş olmaktan, bu şehirde bedenimi, ruhumu, kimliğimi keşfetmiş olmaktan ve bu şehirde nice güzel insanları, nice sadık yoldaşları tanımış olmaktan ve bu şehre hizmet etme şerefine nail olmaktan, bu şehirde aldığım feyzle ve güçle Türkiye'ye hizmet etmiş olmaktan, bu şehirden aldığım ilham ve öz güvenle dünyanın her köşesinde ülkemi temsil etmiş olmaktan, işte içinde doğduğum Kasımpaşa'dan dolayı da özellikle bunu burada iftiharla ifade ediyorum, velhasıl kaderimin Kasımpaşa'da ve İstanbul'da yazılmış olmasından dolayı çok bahtiyarım. Rabbim, herkese böyle bir sevda nasip etsin."
 
"19 BİN 900 KİLOMETREYİ 15 SENEDE YAPTIK"

Erdoğan, yaptıkları bölünmüş yollarla ilgili de bilgi verdi. Erdoğan, Türkiye'de bölünmüş yolun 6 bin 100 kilometrelik bölümün 79 senede yapıldığına dikkat çekerek şöyle devam etti:
İşte buna dikkat edin; biz bu ilaveyi 15 senede yaptık. 19 bin 900 kilometreyi 15 senede yaptık. Bizim iktidarımızın gücü bu, aradaki fark bu. Hepsini toplasan bizimle mukayesesi kabil değil. Otoyol uzunluğunu 945 kilometre ilave ile 2 bin 660 kilometreye ulaştırdık. Göreve geldiğimizde 81 vilayetimizde sadece 6 tanesi bölünmüş yolla birbirine bağlıydı şehirlerimizin. Bugün 76 şehrimiz bölünmüş yolla birbirine bağlı, kalan 5 şehir arasındaki çalışmalar da bizden kaynaklanmayan sebeplerle gecikti. En kısa sürede onlar da bölünmüş yola kavuşacak." 

"BİZDEN ÖNCE HIZLI TREN YOKTU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Yüksek Hızlı Tren diye bir kavramla ilk kez kendilerinin döneminde tanıştığını ifade ederek. "Bizden önce Türkiye'de Yüksek Hızlı Tren yoktu niye çünkü bunlar yolun medeniyet olduğunu bilmiyor ama biz 'su medeniyettir' dedik, 'yol medeniyettir' dedik ve bu adımları attık. Halen bin 213 kilometre uzunluğundaki hızlı tren hatları Ankara, İstanbul, Eskişehir, Konya arasında hizmet veriyor. Var mıydı böyle bir şey? Yok. Ankara-Sivas ve Ankara-İzmir başta olmak üzere çok sayıda istikamette hızlı tren hatlarının inşası da sürüyor." diye konuştu.