Politika
12 Nis 2018 13:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:45

Erdoğan: "Bizi döviz kuru üzerinden terbiye edemezler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkentray Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada ekonomi ile ilgili de önemli mesajlar verdi. Erdoğan, "Bizi döviz kuru üzerinden terbiye edemezler. Biz yolumuza bakıyoruz" dedi.

Erdoğan: "Bizi döviz kuru üzerinden terbiye edemezler"
Erdoğan konuşmasında öne çıkan kısımlar şu şekilde: 

"Suriye krizi üzerinden ülkemize ekonomik terör estirmeye çalışıyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Bunun bedelini ödersiniz. Bunun işin kitabına uygun hiçbir izahı yoktur. Ekonomi yüzde 7 olarak açıklandı, ihracat tüm zamanların rekorlarını kırdı. Turizmin iyi geçeceğine dair ciddi işaretler var. Akkuyu'da nükleer santralin temelini attık. Bu birilerini rahatsız ediyor. 135 milyarlık yatırım teşviklerinin belgelerini sahiplerine teslim ettik. Savunma sanayisinde her gün iyi haberler alıyoruz."

KANAL İSTANBUL'U YAPMAMIZ LAZIM

Erdoğan Boğaz'da yaşanan son gemi kazasına da dikkat çekerek, "Kanal İstanbul'un ihalesinin yapılması şart haline geldi. En kısa sürede yapmamız lazım. Boğaz'daki son kaza bunu çok açık gösterdi. Hiç endişe etmeyin, sağda solda konuşulana bakmayın. Bizi döviz kuru üzerinden terbiye edemezler. Biz yolumuza bakıyoruz." dedi.