Kentsel Dönüşüm
10 Şub 2018 13:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:39

Erdoğan başka yer istedi ama fuar alanı Akyurt'a yapılacak

Yapımı yılan hikayesine dönen Ankara’daki fuar alanı ile ilgili son karar verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fuar alanının Akyurt’a yapılmasını onayladığı duyuruldu.

Erdoğan başka yer istedi ama fuar alanı Akyurt'a yapılacak

Temeli atılmasına rağmen yapımı yılan hikayesine dönen ve defalarca ihalesi iptal olan Akyurt'taki fuar alanı ile ilgili tartışmalar nihayet son buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 ay önce katıldığı bir programda temeli 2015’te Akyurt’ta atılan fuar alanının kentin başka bir bölgesine taşınacağını işaret etmişti. Erdoğan o dönem, “Yaptığımız proje çalışmaları çok daha verimli bir yeri, farklı yerde getiriyor” ifadesini kullanmıştı.

METRO DA YANINDAN GEÇECEK

Sabah'ta yer alan habere göre ise Esenboğa Metrosu'nun da yanından geçirilmesi planlanan proje ile ilgili önümüzdeki süreçte yeni bir ihale yapılması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçtiğimiz günlerde Beştepe'de görüşen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna fuar alanı ile ilgili son durumu sundu. Bu görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da fuar alanının Akyurt'a yapılmasına onay verdiği öğrenildi.

ERDOĞAN BAŞKA YER İSTİYORDU

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, 2015’te temel atılan alanda 1 yıl içinde inşaat çalışmalarına başlanacağnı kaydetti. Ayantaş konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: Cumhurbaşkanımız bir yer değişikliği işaret etmişti. Ancak bu süreç içerisinde Valilik, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve diğer sivil toplum örgütleri ortaklarımızla yaptığımız istişareler neticesinde Akyurt’ta, temelin atıldığı yerde inşa edilmesini kararlaştırdık. Cumhurbaşkanımıza da burayla ilgili konu aktarıldı. Kendisi, ‘Tamam, siz uygun görürseniz oraya yapılmasını kararlaştıralım’ sözleriyle kararı netleştirdi.