Röportaj
01 Mar 2015 23:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:25

Engelsiz yaşam için tüm engelleri kaldırdı

İstanbul’un yükselen değeri Kayaşehir’de Kayacity Residance’yi inşa eden Celaloğlu İnşaat Başkanı Selahattin Sulu, projelerinde insan odaklı çalıştıkları hatta engelli asansörü bile koyduklarını söyledi

Engelsiz yaşam için tüm engelleri kaldırdı
Emlak sektörü artık İstanbul’da Kuzey’e doğru gidiyor. Bu lokasyonlardan ve İstanbul’un son yıllarda parlayan bölgesi Kayaşehir’de Kayacity projesini hayata geçiren Celaloğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Sulu ve proje mimarı Burak Sulu ile emlakeki.com olarak keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
** Kayacity projesinin lokasyonu tam olarak nedir?
Bizim lokasyonu halihazırda Baasın Ekspres Yolu, E-5 ile E-6’yı bağlayan bir yolsa, Kayacity’in bulunduğu yolda Kuzey Marmara Otoyolu ile E-6’yı birbirine bağlayan güzergahta.
** Kanal İstanbul’un neresindesiniz?
Bu noktada elbette ancak söylenenlerle ifade edebiliriz çünkü açıklanmış bir durum yok henüz. Ama eğer öyle ise, Kanal İstanbul güzergahının da üzerindeyiz. Ayrıca metroya yakınız. Ayrıca aynı metro şu an Olimpiyat Stadı’nda sonlanıyor ancak Bahçeşehir’e kadar uzayacağı söyleniyor. Böyle olursa o da hemen yakınımz da olacak. Buradan geçmek durumunda olacak ve buraya da bir durak koyacaklardır. Şu an 1.5 km ama daha da yakın bir lokasyonda olacağız metroya.
** Rağbet oldu mu bu güzergaha?
Özellikle yatırım için gelen çok.
** Projenizden bahseder misiniz?
Projemiz toplam 16 bin metrekare alan üzerine konumlanıyor. 234 tane dairemiz, bir tane de ticari birimimiz var.
** Daire tipleriniz nasıl?
Kayacity’de hiç 1+1 daireye yer vermedik. Çünkü aile yapısına uygun olsun istedik. Çünkü daha sonra kullanış açısından site sakinlerine problem çıkartıyor. Biz bu durumu yaşamak istemedik. Ki bu da vatandaşa da güven veriyor. Dairelerin metrekarelerini büyük tuttuk. Özellikle odaların metrekarelerini. Standartlardan biraz daha büyük tuttuk. 2+1,3+1 ve 4+1 dairelerimiz mevcut.
** 2+1’leriniz ne kadar?
Ortalama 114 metrekare.
** Fiyatlarınız nedir?
304 bin liradan başlıyor. 494 bin liraya kadar çıkıyor.



** Projeniz bitti mi?
Evet bitti hatta oturumlarımız da başladı.
** Satışlar ne aşamada?
Projemizin yüzde 80’ini sattık. Yüzde 15 gibi bir kısım kaldı. Ama bizim burada en önem verdiğimiz olgulardan biri de ‘Engelsiz’ yaşam oldu.
** Çalışmalarınız var mı?
Elbette… Bizim sitemizde herhangi engelli bir vatandaşımız hiç kimseye hiç bir şekilde ihtiyaç duymadan, sitenin her noktasını kendi başına dolaşabilecek. Her yeri onlara uygun yaptık. Engelli asansörümüz var.
** Yeni yatırımlar var mı?
Biz Örnek İnşaat olarak 30 yıldır bu sektörde varız. Celaloğlu İnşaat markamızı 3 yıl önce tescil ettirdik. 3 bin- 4 bin konut yapıp teslim ettik. Genelde Küçükçekmece bölgesinde yer aldık. Boğaz’ın iki yakası ve TEM’in Kuzey’I en sağlam bölgelerdir. Biz de sağlam bölgeden yürüyerek Başakşehir’de konuşlandık. Biz daha önce Başakşehir Konakları ve Çimen gibi projeleri de yaptık. Yine bu bölgede devam etme niyetimiz var. Her projemizin üzerine 1.5 katarak bu noktaya geldik. 100 daire yaptıksak bir sonraki pprojemiz 150 oldu. Şimdi de 500 dairelik bir proje olacak. Arsa araştırmalarımız devam ediyor. Mevcut arsa stoğumuz da elbette. Biz aile şirketiyiz. Bu halle de devam ederek yürüyeceğiz.
** Yüzde 100 primle yürüyoruz
SELAHATTİN Sulu, projelerinin yüzde 100 gibi primle şu an bulundukları konumda yer aldığını “İlgiden oldukça memnunuz. 159 bin liradan satışa çıkmıştık. Peyderpey az miktarda artışlarla bu noktaya geldik. Projemiz de 2012’nin sonunda başladı” dedi. “Projemizde sosyal olanaklara da bölge ihtiyaçlarına gore yön verdik” diyen Sulu, şöyle devam etti: “Açık-kapalı yüzme havuzumuz var. Ama bay ve bayan olarak ayırdık.”
** Net-Brüt farkı yok denecek kadar az
KAYACITY projesinin mimari aynı zamanda Selehattin Sulu’nun da oğlu olan Burak Sulu, daire planlamasını yaparken çok tartışılan metrekarede net-brüt farkını minimum düzeyde tuttuklarını vurguladı. Sulu, “Bir çok projede otoparklar hatta sosyal tesislerden bile pay veriliyor. Ama biz bunu yapmadık. Kendimizi ezdik biz bu projede. Tüm blok toplanır ve daireye bölünür. Süreç böyle işliyor. Ama biz eski dönemde olduğu gibi süpürülebilir ve duvar alanlarını kattık” dedi. 



** Yüzde 80 yeşil alan ve aile yaşamı
“PROJEMİZDE yeşil alan ve güvenlik olgusunu başından beri öne çıkardık” diyen Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu genç nesil Burak Sulu, “Mesela  sosyal tesisimizi toprağın altına gömdük ve üzeri yeşil alanla peyzaj yapıldı” dedi ve ekledİ. “Sadece yollar ve blok çatılarımız açıkta. Onun dışında her yer yeşil alan. Ayrıca, güvenlik açısından da aileler salaon ve mutfağından çocuğunu bahçede oynarken görsün istedik. O yüzden bu odalar ve balkonlar direkt peyzaj alanına bakıyor. Çünkü aile yaşamı bizim  için çok önemli. Bu benim ikinci projem Celaloğlu İnşaat’la. Daha önce de Başakşehir Konakları’nı yaptık beraber. O da 80 daire 54 villalık bir proje idi. Onda da bu kriterleri yürüttük.”
** Sosyal alanda yok yok…
KAYACITY sosyal olanaklar açısından da oldukça zengin… Burak Sulu, bu imkanları şu ifadelerle anlattı: “Burada yaşayacak olan vatandaşalara mümkün mertebe her şeyi sunmak istedi. Havuz dışında Türk hamamı, Fin hamamı, fitness, sauna… Vitamin bar, çocuklar için hatta sadece onlar için açık havuz yaptık. Her dairenin kendine ait otoparkı var.”


** Aidatlar sudan biraz pahalı…
SUNULAN tüm sosyal olanakların aidatlara dahil olduğunu söyleyen Selahattin Sulu, bu noktada oldukça uygun fiyatlar belirlediklerini söyledi. “Tüm olanaklarda içinde olacak şekilde metrekare birim fiyatı 1.2 TL’ye geliyor. Yani 2+1 daire 160 lira aidat ödeyecek. Biz kar amacı gütmüyoruz. Bir çok projede, sosyal alanlar ayrı tutulur. Üyelik sistemi işler. Ancak biz de bu söz konusu değil.”
***