Konut Haberleri
24 Nis 2017 12:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:07

En iyi müteahhitlerin rotası Ankara!

Başkent Ankara, en iyi müteahhitlerin yeni gözdesi haline geldi... İTO Yatırım Ortaklarından Özkan Özçelik, Ankaralı vatandaşların konut tercihlerini değiştirdiğini vurguladı.

En iyi müteahhitlerin rotası Ankara!
Gayrimenkul sektöründe modern konut anlayışı her geçen gün gelişiyor. Vatandaşın konut sahibi olabilmesine imkan sağlayan projelerin yanı sıra en iyi projeyi inşa etmek için firmalar birbirleriyle yarışmaya başladı. 

İTO Yatırım Ortaklarından Özkan Özçelik, konuya dair yaptığı açıklamada Ankara'nın modernizm konutlarda bir adım önde olduğunu belirtti.

Gelişen teknolojiler ve değişen anlayışlar konut projeleri üzerindeki etkisini sürdürmeye devam ediyor. İnşa edilen konutların, bir öncekilerden ‘daha akıllı, daha donanımlı, daha konforlu' olarak hayata geçirilmesi, alıcının da konuttaki tercih kriterlerini değiştiriyor.

Ankara'da da son yıllarda projelerin son teknoloji ve trendlere uygun özelliklerde inşa edildiğinin altını çizen İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, “Gelenekselci Ankaralı konut alıcısının” tercihlerinin de değişmeye başladığını vurguladı.

Özçelik, şunları söyledi:
“Ankaralı konut alıcısı bazı alışkanlıklarda gelenekselci olsa da yeni ve trendlere uygun konutları daha çok seviyor. Geniş, ferah, kolay ulaşılabilen lokasyonda inşa edilen konutlar her zaman Ankaralıların öncelikli tercihi. Zaten müteahhitler de buna uygun projeler üretmeye dikkat ediyor. Büyük, kaliteli aynı zamanda gelişmiş ülkelerden de esintilerin olduğu modern ve farklı mimariye sahip konutlar Ankara'da bir adım öne çıkıyor" dedi ve ekledi: "İstanbul'da da elbette çok modern, Avrupa standartlarında mimariye sahip projelere imza atılıyor. Ancak daha sıkıştırılmış bir kent olduğu için alıcının istediği konforlarda konutları üretmek çok zor. Bu noktada Ankaralı müteahhitlerin daha modern konutlar inşa ettiğini söylemek mümkün.”

One Tower Diplomatique

Yüksek kalitede olmasına karşın fiyat bakımından İstanbul'dan çok daha uygun koşullarda satış yapıldığını belirten Özçelik, “Ankara'nın en nezih bölgelerinden Oran'da inşa ettiğimiz One Tower Diplomatique gibi yüksek standartlarda üretilen projelerin yüzde 80'i ithal malzeme kullanılarak üretiliyor. Hal böyle olunca maliyeti de çok yüksek oluyor" dedi ve konuşmasına şöyle devam etti: "İstanbul'da aynı konutu yapmaya kalktığınızda, hem daha yüksek fiyatlar karşınıza çıkarılıyor, hem de çevresel ve yapısal açıdan bu kadar ferah konutlar üretilemiyor. O yüzden Ankaralı konut alıcısının benzer fiyatlarla çok daha kaliteli ve ferah konutlarda oturduğunu söyleyebiliriz” dedi.