Konut Haberleri
09 Ağu 2017 15:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:21

Emlakçılara askeri izin müjdesi!

Yabancılara yönelik gayrimenkul satışlarında gerekli olan askeri izin belgesi şartı bazı illerde kaldırıldı. O illerden biri de Aydın olurken Didimli emlakçılar kararı sevinçle karşıladı.

Emlakçılara askeri izin müjdesi!
Emlakçıların yıllardır yaşadığı 'yabancı uyrukluya gayrimenkul satışlarında askeri izin belgesi' sorunu Genelkurmay Başkanlığı'nın belirlediği bazı illerde ortadan kaldırıldı. Rahat bir nefes alan emlakçı kararda geç kalındığını da ifade etti. 

Hürriyet'in haberine göre, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Daire Başkanlığı tarafından imzalanan mutabakat kapsamındaki tespit çalışmaları çerçevesinde Genelkurmay Başkanlığı’nın belirtmiş olduğu illerde yabancı uyruklu vatandaşların taşınmaz edinmelerine ilişkin işlemlerin askeri makamlara verdiği izin bazı illerde kaldırılırken, bu iller arasında Aydın’da yer aldı.

SORUN ÇÖZÜLDÜ


Didim Ticaret Odası Meclisi üyesi Deniz Demir kararı değerlendirdi. Demir, "Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Daire Başkanlığı tarafından imzalanan mutabakat kapsamındaki tespit çalışmaları çerçevesinde Genel Kurmay Başkanlığı’nın belirtmiş olduğu illerde yabancı uyruklu vatandaşların taşınmaz edinmelerine ilişkin işlemlerin askeri makamlara sorulmaksızın gerçekleştirilmesinin uygun olacağını bildirmesiyle sorun çözüme kavuştu" şeklinde konuştu.  

DÜZENLEME GEÇ YAPILDI

Demir düzenlemenin geç yapılmasından dert yandı. Demir konuyla ilgili görüşlerini şu şekilde ifade etti; "Çünkü geçen süre içinde birçok mağduriyet ve yabancı satışlarda gözle görülür bir azalma yaşandı. Tapu işlemlerinin izinlerin geç verilmesinden ve yazışmalardan dolayı çok uzun sürmesi birçok yabancı uyruklu vatandaşı mağdur etti ve bu sıkıntılar ilçemize olan talebi ciddi manada düşürdü. 2565 Sayılı Kanun kapsamında sorgulama yapılmayacak iller Aydın (Dilek Yarımadası hariç), Aksaray, Adıyaman, Çankırı, Çorum, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Samsun, Sinop, Uşak ve Yozgat. Yabancı satışların artması Didim’in her anlamda kalkınmasına hizmet edecektir. Bu nedenle biz emlakçıların da bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğine olan güvenim sonsuz"