Konut Haberleri
30 Eyl 2014 17:53 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:56

Ağaoğlu: Emlak sektörüne köstek olunmasın!

Türk Emlak sektörünün önemli firmalarından Agaoğlu inşaat Dubai Cityscape Global 2014 Fuarına başta Maslak 1453, ve yeni finans merkezi projesi olmak üzere fuara son projeleri ilke katıldı.

Ağaoğlu: Emlak sektörüne köstek olunmasın!
Türk emlak sektörünün önemli firmalarından Ağaoğlu inşaat, Dubai Cityscape Global 2014 Fuarına başta Maslak 1453, ve yeni finans merkezi projesi olmak üzere fuara son projeleri ilke katıldı.

Dubai Fuarı’nın Önemi

Dubai’de standını ziyaret ettiğimiz Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ile yapmış olduğumuz görüşmede, fuarla ilgili değerlendirmelerini sorduğumuzda Ali Ağaoğlu, Dubaide’ki fuarın sonuç almak bakımından en büyük fuar olduğunu, fuara 3. kez katıldıklarını ve bu tür fuarların Türkiye’de de olması gerektiğini belirtti. Ağaoğlu Körfez başta olmak üzere Türkiye’ye yoğun ilgi olduğunu buradaki insanların birçok açıdan coğrafyamıza hayran olduklarını söyledi.
Mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla son iki yıldır körfeze satış yapılabildiğini, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Ağaoğlu, sadece kendilerinin değil Türkiye’de inşaat sektöründe çok iyi projeler üretildiğini kaynak sağlamanın en kolay yolunun yabancıya mülk satışı olduğunu, bu yüzden de bu tür fuarları çok önemsediklerini ve Dubai’de temsilcilik ofisi açtıklarını sözlerine ekledi.

Türk Firmaları Sektörde Güzel Projeler Üretiyor

Türk firmalarının güzel projeler ürettiklerini ancak üretmek kadar satmanın da önemli olduğunu, bu yüzden firmaların bu tür fuarlarda yaptıkları projeleri tanıtmaları gerektiğini söyleyen Ağaoğlu, Türkiye’de de bu tür fuarların yapılması gerektiğini ve tanıtımın etkin bir şekilde sağlanmasını söyledi.

İnşaat Sektörünün Türk Ekonomisindeki Önemi

İnşaat sektörünün istihdama ve gelişmeye katkı sağlayan, aynı zamanda sanayi sektörünü de desteklediğini ve çarpan etkisi olduğunu ifade eden Ağaoğlu, Türkiye de inşaat sektörünün büyümesinin, sürdürülebilir büyüme için önemli olduğunu belirtti.

Ayrıca sektörde büyük bir vergi yükü olduğunu Ağaoğlu Grup olarak teşvik veya destek olunmasa bile en azından köstek olunmamasını beklediklerini söyledi.

Fuar’da Ağaoğlu Projelerine Yoğun İlgi

Ağaoğlu fuardaki yabancı yatırımcılarının yoğun ilgilerinden dolayı çok memnun olduklarını, özellikle Maslak 1453 projesinin Türkiye’nin yüz akı bir proje olarak körfezin gözbebeği olduğunu belirtti. Ağaoğlu, şu an uluslararası finans merkezinin son aşamasında olduklarını yakın zamanda ruhsatı alacaklarını ve satışa sunacaklarını buna rağmen bu projenin yabancılardan ilgi gördüğünü ve hemen satın almak istediklerini ifade etti. Ağaoğlu, bu projenin iç piyasa da iyi etkiler yaratacağını ve gündemde olacağını söyledi.

Ali Ağaoğlu son olarak bina yapmakla finans merkezi olmayacağını, bunun vergisel ve hukuksal olarak yabancı yatırımcıya güven verilmesi gerektiğini, bu konuda yapılan çalışmaların olduğunu ancak yavaş ilerlediğini söyledi.