Konut Haberleri
01 Kas 2014 09:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:05

Emlak ‘Oscar’larında geri sayım

TÜRKİYE’nin önde gelen inşaat ve gayrimenkul projelerinin ödüllendirileceği “Sign of the City Awards” için geri sayım sürüyor.

Emlak ‘Oscar’larında geri sayım
199 başvuruyu değerlendiren jüri ödül kazananları belirledi. Şimdi gözler 6 Kasım’daki ödül töreninde.

TÜRK inşaat ve gayrimenkul sektörünü, uluslararası normlara taşımak ve sektörü en iyiye teşvik etmek amacıyla Hürriyet’in öncülüğünde düzenlenen “Sign of the City Awards”’de geri sayım başladı. Sektörün deneyimli isimlerinin yer aldığı jüri, iki gün süren toplantının ardından yarışmanın finalistlerini ve ödül kazanan projeleri belirledi. Sektörün deneyimli isimlerinden oluşan jürisi, oylama sistemi ve ödül kategorileri ile sektörün en prestijli ödülü haline gelmesi ve geleneksel olarak her yıl tekrarlanması planlanan “Sign Of The City Awards”  6 Kasım 2014’te sahiplerini bulacak.

199 BAŞVURU

Sektörün merakla beklediği ödül töreni öncesinde, Jüri Başkanı Dr. Y. Müh. Mimar Doğan Hasol önderliğinde toplanan 15 kişilik jüri, her kategoride tamamlanmış ve devam eden finalist projeleri değerlendirerek ödül sahiplerinin seçti. Jüri üyeleri yarışma için 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle tamamlanmış ve proje aşamasında olan 142 farklı projeye ait 199 başvuruyu değerlendirdi.

Son değerlendirme toplantısı hakkında bir açıklama yapan Hasol, en önemli değerlendirme kriterlerinin öncelikli olarak sektöre örnek teşkil edecek projeler olduğunu söyledi.“Sign of the City Awards”’ yarışmasında “Onur Ödülü” ve  “En İyi Konsept Mimari Tasarım” hariç 16 kategoride 32 adet tamamlanmış ve devam eden proje ödüllendirilecek. Ödül töreni 6 Kasım perşembe akşamı Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus’da düzenlenecek.

Kartal’a 420 milyonluk teklif

EMLAK Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın İstanbul Kartal’daki arsası için düzenlediği ihalede Dağ Mühendislik ipi göğüsledi. Dün gerçekleşen ihalede 48 bin 157 metrekare arsa için Dağ Mühendislik 420 milyon liralık teklifle Emlak Konut GYO’ya yüzde 29.50 oranında 123 milyon 900 bin lira önerdi. İlk oturumunda 11 şirket ve ortaklığın teklif sunduğu arsada konut alanları, ortaöğretim tesis alanı ve park alanı yer alıyor. Emlak Konut GYO arsanın değerini 85 milyon 30 bin 299 lira olarak açıkladı. Yakacık bölgesindeki arsada inşaat alanı 49 bin 265 metrekare olarak belirlendi.