Konut Haberleri
12 Ara 2018 15:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 06:04

Emlak Konut'tan gurbetçi hamlesi!

Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli, Almanya'da yaşayan gurbetçileri Türkiye'ye yatırım yapmaya davet etti.

Emlak Konut'tan gurbetçi hamlesi!
Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut, "Avrupa Emlak Buluşmaları" organizasyonunun ikinci ayağında da yerini aldı. 1-2 Aralık tarihlerinde Almanya'nın Stuttgart, 7-8 Aralık'ta Hollanda'nın Rotterdam'da gerçekleşen etkinliğe katılan şirket, 15-16 Aralık'ta yine Almanya'nın Frankfurt şehrinde yapılacak buluşmaya katılarak Türkiye'de ev sahibi olma fırsatlarını anlatacak.

HEDEF 250 BİN KONUT

Avrasya Tüneli, Marmaray, Çanakkale Köprüsü, İstanbul Yeni Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kanal İstanbul gibi mega projelerin ardı ardına hayat bulduğu Türkiye geleceğe emin adımlarla ilerlerken Emlak Konut, 3.8 milyarlık ödenmiş sermayesi ve ulaştığı 22.3 milyar liralık aktif toplamıyla 2023 yılında 250 bin bağımsız bölüm vizyonuyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı olan Emlak Konut büyümesini sürdürürken Almanya'da katılacağı etkinlikte yatırımlarını gayrimenkulde değerlendirmek isteyen vatandaşlarımıza ve yatırımcılara yeni fırsatlar sunmayı amaçlıyor. Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli, "Emlak Konut olarak 65 yıldır planlı, nitelikli şehircilik anlayışımızla halkımızı yaşanabilir alanlarda ev sahibi yapmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar ürettiğimiz devam eden veya tamamlanan olmak üzere toplamda 132.507 bağımsız bölüm, 48 okul, 1320 derslik, 10 kreş, 10 sağlık tesisi, 30 cami bu çabamızı destekler niteliktedir. Türkiye'de yıllık olarak 750 bin adet konut talebi sürerken diğer yandan yurtdışındaki vatandaşlarımız da anavatanların da konut sahibi olmaya ilgi gösteriyor" diye konuştu.

GÜZEL GERİ DÖNÜŞ ALDIK

Gedikli, "Bu organizasyonda bulunma sebebimiz de Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızı Emlak Konut güvencesiyle konut sahibi yapabilmek ve fırsatları anlatabilmek" diye konuştu. Gedikli, şöyle devam etti: "Ekim ve aralık ayında katıldığımız organizasyonlarla çok güzel adımlar atmıştık. Berlin, Köln, Stuttgart ve Rotterdam şehirlerindeki etkinliklerde gayrimenkul sektörü temsilcileri olarak vatandaşlarımızdan yoğun ilgi gördük. Şimdi de ortaya çıkan pozitif havayı devam ettirme adına 15-16 Aralık'ta Frankfurt şehrinde vatandaşlarımızla buluşacağız."

YATIRIM ADRESİNİZ VATANINIZ OLSUN

Yurtdışında çalışan ve üreten vatandaşların kendi ülkelerinde yatırımlarını gayrimenkulde değerlendirmelerinin ülke ekonomisine destek olma anlamında büyük bir önem taşıdığını dile getiren Gedikli, "Bunun için vatandaşlarımıza 'Yatırımınızın adresi vatanınız olsun' diyoruz. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın milli ekonomiye katkı vereceğine olan inancımız tam" dedi. Gedikli, şunları söyledi: "Bu süreç boyunca Emlak Konut'un vizyonunda yer alan küresel ölçekte daha da büyümek ve faaliyetlerini yaygınlaştırmak amacıyla başta ülkemize gönül vermiş yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere diğer yabancı yatırımcılarla da daha fazla temas kuracağız. Emlak Konut olarak şimdiye kadar elde ettiğimiz kazanımlara yenilerini ekleyerek 15 yıldır devam eden istikrarlı grafiğimizi hız kesmeden 2023 vizyonuna giden yola taşıyacağız, büyük kararlılıkla ülkemiz için değer oluşturmaya devam edeceğiz."