Fuar
15 Eyl 2014 00:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:49

Emlak Fuarı’nda yıldızlar geçidi

11-14 Eylül tarihleri arasında CNREXPO’da gerçekleştirilen Emlak Fuarı 2014, birbirinden büyük firmaların markalı projeleriyle ve geniş katılımıyla göz doldurdu. CNR Fuar Merkezi’nde yapılan fuarın açılışı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi tarafından gerçekleştirildi. Sektörün önde gelen oyuncularından

Emlak Fuarı’nda yıldızlar geçidi
Bayramdan sonra Kale gibi geliyoruz
ARTAŞ Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisinden mutlu olduklarını ve fuarın çok verimli olacağına inandıklarını söyledi. Çetinsaya, yeni projeleriyle ilgili ilk kez konuştu; 'Bayram ertesi Avrupa Konutları Kale’de satışa başlayacağız. 600 konutun bulunacağı projemize şimdiden 4 bin talep var…' 
 
Dünya standartlarında bir fuara imza attık!

TEMA İstanbul ortaklarından Kantur-Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur, fuarın dünya standartlarında gerçekleştiğini belirtti. Kantur, “Sektörümüz OECD ve Avrupa ülkeleriyle yarışır hale geldi.  Bu rekabet fuarda da ortaya çıktı zaten.” dedi.


Cannes ve Dubai’den ne eksiğimiz var?

ALİ Ağaoğlu, 3 proje ile katıldıkları fuarın yabancı yatırımcıyı çekmek adına çok verimli olacağını söyledi. Ağaoğlu, "Bizim bir Cannes’daki MIPIM’den ya da Dubai’deki Cityscape’ten ne eksiğimiz var? Bu fuarla, bir çok dünya ülkesi ile de yarışacağız" dedi.
Markalı projelerin fuara daha fazla destek vermesi gerekiyor

İLK kez Emlak Fuarı 2014’de görücüye çıkan Nef projelerini, Nef Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Müdürü Selçuk Çelik, emlakeki.com’a değerlendirdi. “Şimdiye dek yurtdışı fuarlara katılım sağladık. İlk kez bir yurtiçi organizasyonunda yer alıyoruz” diyen Çelik, Nef’in global bir firma haline gelmek gibi bir vizyona sahip olduğunu söyledi. Çelik, şöyle devam etti: “Firmamız için kendimizi tanıtmak, yatırımcılara anlatmak adına bu önemli organizasyona katılma ihtiyacı duyduk. Fuara markalı projelerin daha çok destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Böylece hergün talep daha fazla artacaktır.”

Nef yabancıya açılıyor
 
NEF marka kurucusu ve Timur Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, fuara olan yerli ve yabancı yatırımcıların katılımından memnun olduklarını söyledi. Timur, şunları aktardı: “Bu fuardan beklentimiz yabancılara ürünlerimizi göstermek ve tanıtmak. Çünkü yerli yatırımcıya son 8 ayda 2 bin 600’e yakın konut satarak sektör liderliğine imza attık. Bunun yüzde 98’i yerli alıcıya oldu. Ancak bu fuarla, Nef’in yabancıya fazla konut satmama kuralını da bir tık aşıyoruz. O yüzden de belli yer ve kotalarda yabancıya satışı artırıyoruz.”
 
Araplar’ın gözü Trabzon’da
 
KARADENİZ’in gelişen ili Trabzon’da hayata geçirilen Trabzon Lina Resort’ün ortaklarından Bektaş Yapı patronu Ahmet Bektaş, “Akçaabat’ta 70 dönüm araziye 60 adet villa yapıyoruz” dedi ve şöyle devam etti: “Trabzon cazibe merkezi oldu. Biz de Trabzonlu bir firma olarak, ‘gelelim yatırımcımızla buluşalım’ dedik. Özellikle Karadeniz ve de Trabzon, Arap yatırımcıyı son 3 yıldır inanılmaz çekiyor. Bu noktada projeler de gayet iyi. Çünkü artık yatırımcımızı da tanıyoruz.”
 
Kendi yollarından kendi  projelerine gidecekler
 
ESTON Şehir’i alarak emlak sektörüne giren Polat Yol Yapı ayağının tozuyla fuara katıldı. Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat, “Bu güne kadar inşaat sektöründe yol, alt yapı, taahhüt olarak zaten vardık” dedi. Polat şöyle devam etti: “Ama yolun üstüne ilk kez dev bir projeyle çıktık. Yüksek yapılanma Bahçeşehir’de çok var. Ama adı Bahçeşehir olan bir yerde bahçeli bir hayatı sunabilmek gerek insanlara. Biz projeyi bugünün hayatına adapte edeceğiz. Mart gibi de lansmana çıkacağız.”
 
Hariri, Türkiye’de Karadeniz projeleriyle yürüyecek
 
MAJDİ Muhammet Hariri ‘nin kurucusu olduğu Maknoon Grup da fuarda yerini aldı. Maknoon Grup Genel Müdürü Jamila Öztürk, 3 tane projeyle fuara katıldıklarını söyleyerek şöyle devam etti: “Sapanca’daki villa projesi bitti ama otel-devremülk devam ediyor. Beylikdüzü’ndeki rezidans projesi de sürüyor. Tüm projelerimizde lüksü sonuna kadar yansıttık. Çünkü Araplar lüksü sever. 250 milyon dolarlık bir yatırımımız oldu Türkiye için. O da şimdilik ki bu küçük bir rakam. Biz Türkiye’deki istikrarı görerek geldik. Yatırımcımızı da getirdik. Gözümüz de Ordu ile Trabzon arasında. Buraya yepyeni bir şehir inşa etmek istiyoruz”
 
Emlak sektörünün desteği bu fuar oldu
 
FUARDA yerini alan Era Gayrimekul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, fuarın zamanlamasına dikkat çekti. Fuarın ihracata katkısı olacağına inanan Baygan, “Bu organizasyon Orta Doğu ile entegrasyon açısından çok verimli olacak“ dedi ve ekledi: “Alıcı da, yatırımcı da var. Ayrıca inşaat firmalarının da katılımı çok yoğun bu yıl. Son dönemde hiç inanmadığım bir balon söylentisi var. Öyle bir durum Türkiye’de olmaz. Alıcısı çok olan bir sektördür gayrimenkul. Ama satışların yavaşladığı doğru. Bu fuar  bu anlamda emlak sektörünün de desteği olacak.”