Konut Haberleri
20 Ağu 2014 11:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:42

Emlak fiyatlarına stadyum dopingi

Türkiye’nin dört bir yanında inşa edilen yeni stadyumlar çevrelerindeki emlak fiyatlarını da yukarıya çekiyor. Yapımı tamamlanan 42 bin seyirci kapasiteli Konya Büyükşehir Belediyesi Stadı da bunlardan biri...

Emlak fiyatlarına stadyum dopingi
Konya, Büyükşehir Belediyesi’nin çevre düzenlemesiyle birlikte 2 yılda yaklaşık 250 milyon liraya malettiği Avrupa ve Dünya kupası maçlarının oynanabileceği 42 bin seyirci kapasiteli UEFA kriterlerine uygun stadına kavuştu.

2014-2015 sezonundan itibaren Torku Konyaspor’un maçlarının oynanacağı stadın stad 100 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 400 bin metrekarelik bir alana inşa edildi. 

Diğer illerde de olduğu gibi Konya Stadyumu’nun yapımına başlandığından itibaren çevresindeki emlak fiyatlarında artış gözlenmeye başladı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, “Yapımı tamamlanarak tanıtımı yapılan Konya Stadyumu’nun çevresinde emlak fiyatları ivme kazandı. Özellikle satılık işyeri fiyatlarındaki artış yüzde 50’leri buldu.” dedi.

Konya Stadı’nın çevresinde dükkanların metrekare fiyatlarının 2 bin ila 10 bin lira arasında olduğuna dikkat çeken Altınay, yeni yapılan konut projelerinde ise fiyatların yüzde 30 oranında artarak metrekaresi 1.200 ila 1.500 liraya ulaştığını belirtti. Altınay ayrıca seçimlerden sonra Konya’da emlak sektöründe hareketliliğin başladığını da ifade etti.

hurriyetemlak.com