Konut Haberleri
11 Mayıs 2017 13:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:10

Emlak Bankası için flaş gelişme!

Emlak Bankası, 16 yılın ardından yeniden dönüyor. Emlak Bankası'nın tasfiye sürecinden çıkarılması TBMM tarafından kabul edildi.

Emlak Bankası için flaş gelişme!
2001 yılında borçlarından dolayı tasfiye sürecine giren Emlak Bankası yeniden faaliyete geçiyor. 
Vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa teklifinde Emlak Bankası'nın tasfiye sürecinden çıkarılması ile ilgili maddesi TBMM'de kabul edildi.


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen teklifin ilgili 10. maddesi ile Emlak Bankası'nın marka değeri bilinirliği ve aktif varlıklarının yeterliliği dikkate alınarak, bu çerçevede tasfiye sürecinin sonlandırılması ve bankanın tekrar faaliyete geçmesi hedefleniyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal komisyonda yaptığı açıklamada, "Bu yasal düzenlemenin sonunda BDDK nezdinde gerekli başvurular yapılacak ve banka faaliyete geçecek. Şu aşamada banka için bir özelleştirme ya da sektörel banka yapma planlarımız yok" dedi.

Ağbal önce bankanın yeni yönetiminin belirleneceğini ardından bu yönetimin hükümete bankanın geleceğine ilişkin bir plan getireceğini belirtti.

Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç de bankanın önemli bir marka değeri olduğuna dikkat çekerek "Bunu yok etmek doğru değil" dedi.

Görüşmeler sırasında verilen bilgilere göre bankanın şu an 256 milyon dolar karşılığı özsermayesi bulunuyor.