Ekonomi
04 Haz 2017 09:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:13

Emekliye yaz zammı

Memur ve memur emeklileri Ağustos’ta ise yeni dönem zamlarını öğrenecek. SSK ve Bağ-Kur’lular ise yılın ikinci zammını bu yaz alacak. .

Emekliye yaz zammı
Emekliler için bu yaz çok önemli. Hem SSK ve Bağ-Kur emeklileri hem de memur emeklileri Temmuz ve Ağustos ayını iple çekmeye başladı. Temmuz'da tüm emekliler zam alacak. Maaşlarda ne kadar artış olacağı merak edilirken son gelen enflasyon verileri de bu konuda rakamları yükseltti. Yarın açıklanacak enflasyon verisi ile zam oranı biraz daha netlik kazanacak. Son rakam 3 Temmuz'da açıklanacak ve 6 aylık enflasyon oranı belli olacak. bu rakam SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam olarak yansırken Memur emeklilerinin de alacağı farkı ortaya koyacak. Merkez Bankası'nın beklenti anketi verilerini baz alarak hesaplama yapan TÜED, buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammının yüzde 6.57 olacağı tahmininde bulundu. TÜED'in verdiği bilgiye göre, Temmuz artışının yüzde 6.57 olması durumunda 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda en düşük maaş 93 lira artışla bin 495 liraya çıkacak. 2000'den sonra emekli olan SSK'lılarda ise en düşük maaş 827 liradan 882 liraya yükselecek. En düşük maaş Bağ-Kur esnaf emeklilerinde 77 lira artışla bin 262 liraya, Bağ- Kur tarım emeklilerinde ise 58 lira artışla 933 liraya çıkacak.

​İKİ YILLIK ZAM
Temmuz'da yaşanacak bu gelişmelerden sonra Ağustos ayında ise memurlar ve memur emeklileri için toplu sözleşme görüşmeleri başlayacak. Bu görüşmelerde milyonlarca memur ve emekli memurun önümüzdeki 2 yıl boyunca alacağı 4 ayrı zam oranı ortaya çıkacak. Memur ve memur emeklileri de diğer emekliler gibi yılda 2 ayrı dönemde zam alıyor. Bu zam oranları toplu sözleşme görüşmelerinde iki yıllık olarak belirleniyor. Oluşan 6 aylık enflasyon bu oranların üzerinde çıkarsa ayrıca fark da verilerek maaşlara ekleniyor..
ETİKETLER
#zam #emekli