Konut Haberleri
18 Nis 2015 14:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:35

Emekliye ucuz eve beş kala

Emeklilerin TOKİ'den ucuz ev talebi hayata geçiyor... Konu, Başbakan Davutoğlu'nun önüne geldi. Kirada oturan emeklilerin gözü Başbakan'da...

Emekliye ucuz eve beş kala
Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen emekliler, muradına eriyor. Ilk kez Takvim'in gündeme tasıdıgı emeklilerin TOKI'den ucuz ev talebi gerçeklesiyor. Geçtigimiz günlerde Takvim'e konusan TOKI Baskanı M. Ergün Turan, gelen talepleri degerlendirdiklerini açıklamıstı. Konu, önceki gün Çalısma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in Türkiye Emekliler Dernegi'ni ziyareti sırasında da gündeme geldi.

TOKI tarafından emeklilerin bütçelerine uygun konut yapılması talebine sıcak baktıgını ifade eden Çelik, söz konusu talebi Basbakan Ahmet Davutoglu'na ileteceginin sözünü verdi. Çelik, durumu aynı gün Basbakan'a iletti. Ev sahibi olmak isteyen emeklilerin gözü artık Basbakan'da... Taleplerin hayata geçmesiyle emekliler, kira öder gibi uygun fiyat ve taksitle ev sahibi olabilecek. Milyonlarca emekli, maasıyla kira yerine kendi evinin taksitlerini ödeyecek. Yapılacak ödemeler, emekli evine tasındıktan sonra baslayacak.

İŞTE TALEPLER

Konuyu gündeme tasıyan ve takipçisi olan Takvim'e emeklilerden çok sayıda telefon geliyor. Ev sahibi olmak isteyen emeklilerin talepleri söyle:
- Evin fiyatı makul olsun.
-Elimizde toplu para yok, pesinat düsük tutulsun.
-Taksitleri kira öder gibi ödeyelim.
-Taksit ödemeleri eve yerlestikten sonra baslasın.
-Sehir merkezine çok uzak olmasın ya da ulasımı kolay olsun.
-Evler hastaneye yakın olsun ya da projenin içinde hastane olsun.
-Apartmanlarda asansör bulunsun.
-Torunlarımız var. Evin yakınında oynayacakları bir park bulunsun.

Bakan Çelik, emeklilere banka promosyonu verilmesi konusunda bankalarla bir türlü anlasılamadıgını söyledi. Çelik, sorunun çözülmemesinin bankaların teklif ettigi rakamın düsüklügünden kaynaklandıgını ifade etti. "Emekliler enflasyona ezdirilmedi, ezdirilmeyecek" diyen Çelik, emeklilere zam konusunda enflasyonun çok üzerinde artıslar oldugunu, bundan sonra da devam edecegini kaydetti.