Konut Haberleri
04 Mayıs 2016 11:04 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:17

Emeklilere müjde! 900 lira pirim yolda

Emeklilerin gözü promosyon müjdesinde. Bankalar ile masaya oturan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hedefi 900 liranın üzerine çıkmak.

Emeklilere müjde! 900 lira pirim yolda
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan 11 milyon emekliye promosyon müjdesi geldi. 

Emeklilere promosyonda son dönemece girildi. 11 milyon emeklinin promosyon alması için seferber olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bankalarla pazarlık yürütüyor. Bakanlık yetkilileri, bankalarla önümüzdeki günlerde yeniden masaya oturacak.

Bu toplantıda promosyon tutarının artırılması hedefleniyor. Bankalar ile pazarlıklar 3 yıl için 300 lira ile başlamıştı. Şimdi ise ulaşılan rakam 3 yıllık dönem için 900 lira. Bankalarla görüşmeleri sürdüren Bakanlık yetkilileri, rakamın daha da artırılması için çalışıyor. Promosyonda Haziran'a kadar sonuca ulaşılması hedefliyor. Anlaşmanın sağlanmasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu bankalarla protokol imzalayacak. Ardından da ödemeler başlayacak.

Emekli promosyonunu peşin alacak

Şu anda masada promosyonun 3 yıllık periyodlarla ödenmesi üzerinde konuşuluyor. Bu şekilde anlaşma yapılırsa; emekli, maaşını aldığı bankadan 3 yılda bir promosyon elde edecek. Emekli, promosyonu peşin alacak, karşılığında da 3 yıl boyunca o bankada kalacak. Bu sürenin bitiminden sonra yine aynı süreç işleyecek.

Emekli isterse o banka ile ister başka banka ile yine sözleşme yaparak promosyonu peşin alacak. Karşılığında yine 3 yıl sözleşme imzaladığı bankadan maaşını almayı sürdürecek. Promosyon karşılığında emeklilerin kredili mevduat hesabı açmasını isteyen bankaların talebi bakanlık tarafından kabul edilmedi.