Sektörel
27 Mar 2015 09:51 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:31

Emeklilere maaş promosyonu geliyor!

KPDK toplantısına, emeklilerin de maaş promosyonundan yararlanması talebi damga vurdu. Emekliler için aile yardımı da istendi

Emeklilere maaş promosyonu geliyor!
Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında Kamu Personeli Danışma Kurulu'nun (KPDK) 2015 yılı ilk toplantısı yapıldı. Toplantıda, emeklilerin de memurlar gibi bankalardan maaş promosyonu alması konusu görüşüldü. Memur-Sen'in toplantıda gündeme getirdiği taleplerden bazıları şöyle:

- Emekli kamu görevlilerine maaş promosyonu verilmesi ve aile yardımından faydalandırılmaları.
- 2005'ten sonra göreve başlayan personele bir derece verilmesi.
- Disiplin cezalarının affı.
- 4C'li ve sözleşmeliye kadro.
- Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelin de ek göstergeden yararlandırılması ve mevcut ek gösterge oranlarının artması.
- Doğum yardımının her çocuk için 793,08 TL olması.
- Kamu kurum ve kuruluşlarına ait işyerlerinde kreş hizmeti sunulması.

Kamu kurumlarında üniversiteli işçi olarak çalışan personelin memur kadrolarına geçirilmesi. Toplantıya başkanlık eden Bakan Çelik, "Bu toplu sözleşme sürecinden sendikalarımızın daha önceki deneyimlerinden yararlanarak, geleceğe daha sağlıklı yürüyeceğine inanıyorum" dedi. KPDK'ya; Bakanlık Müsteşarı Ahmet Erdem, Devlet Personel Başkanı Ali Kumbuzoğlu, Memur- Sen Başkan Vekili Günay Kaya, Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, KESK Başkanı Lami Özgen de katıldı.